×
Gadgets

Huawei lancerer ny Microsoft Surface konkurrent

Det måtte egentlig komme – vi har længe haft vores øjne på den kinesiske producent i forbindelse med tablets og pc markedet, men indtil videre har kineserne holdt sig til smartphones og nogle spæde forsøg udi tablets, men nu har Huawei altså smidt handsken i jorden og lanceret deres Huaewei Mate Book. En hybrid tablet/pc, der vil være en direkte konkurrent til Samsungs nye hybrid og Microsofts Surface.
Computeren er ekstremt tynd og designet vil appellere til folk, der går benhårdt efter den ultramobile løsning. Det medfølgende keyboard pakkes hele vejen rundt om computeren.

12” og høj opløsning
Skærmen på MateBook er højtopløselig og 12” og kanten rundt om tabletten er kun 10mm. Den vejer kun 640 gram og er 6,9mm tyk, hvilket er væsentlig lettere og tyndere end konkurrenterne fra Apple og Samsung.
Huawei har lagt en USB C charger i pakken, der kun vejer 110 gram, og som vil kunne lade både tabletten og telefoner – både via USB C og MicroUSB.
Processoren kan skaleres til at passe til behovet – MateBook kan fåes med både en M3, en M5 og en M7 processor – helt op til 3,1GHz, hvilket giver en ganske voldsom ydelse i en hybrid, som er så lille og tynd.

Praktisk dock

Til Huaweis MateBook kan man også købe en dockingstation med både HDMI, USB C og ethernet – alt sammen i en relativt lille pakke, der ikke vil være ekstremt irriterende at have med i tasken.

Kører Windows 10
Styresystemet i den nye Huawei tablet er Windows 10, hvilket giver noget nær den ultimative fleksibilitet. MateBook fåes både med Home og Professionel versionen. Sammen med computeren følger også en pen – hvilket er en direkte hentydning til Apples iPad Pro, hvis største nyhed faktisk var pennen.
Huaweis MateBook koster fra 799 Euro, hvilket svarer til ca. 6.000 kr. Dertil kommer så prisen på tilbehøret, så det løber hurtigt op i ca. 7.500 kr. – vel at mærke for den billigste udgave. Den dyreste ender et godt stykke på den forkerte side af 10.000 kr.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.