×
Gadgets

Huawei Mate 30 har imponerende specs – men ingen Google

Huawei Mate 30'erne er lanceret og ligner imponerende telefoner. Men de vil givetvis få det svært i Europa uden Googles apps og tjenester.

Huawei har i eftermiddag lanceret sin nye Mate 30-familie af telefoner, men de bliver muligvis ikke nemme at sælge i Europa. Huaweis Richard Wu fortalte fra scenen, at kineserne har været nødt til at droppe Google Mobile Services (GMS) licensen på Mate 30’erne. 

”Vi kan ikke bruge Google Mobile Services, vi kan bruge Huawei Mobile Services,” forklarede Yu kort. Det betyder, at telefonerne hverken har apps fra Google eller – endnu værre – Google Play Store. I stedet må Huawei benytte sin egen Huawei App Gallery, der langt fra er lige så fyldt op på hylderne som Googles app store. 

For at få gang i udviklerne lover Huawei at bruge den overvældende sum af 1 milliard dollars – knapt 7 milliarder danske kroner – på at stimulere udvikling, brugertilgang og marketing af sin egen Huawei Mobile Services.

Et kolossalt arbejde

Der er knapt 45.000 kompatible apps i skrivende stund, men adskillige tusinde der kræver tilpasning inden de kan lægges i butikken. Det bliver et kolossalt arbejde for Huawei – et projekt som Microsoft fejlede eklatant med Windows Store – men Huawei har ikke noget alternativ.

Ifølge Reuters vil Huawei samtidig ”tilbyde sin egen brugerflade, der vil gøre det muligt at  installere visse Google-apps,” men det er uvist hvordan Huawei vil gennemføre dette og hvilke apps der vil blive tilgængelige.

Mens det sandsynligvis ikke vil være et problem for teknisk kyndige brugere at omgå Mate 30’ernes app-mangler – ved at bruge såkaldte side loaders – vil det næppe være en løsning der tiltaler den gennemsnitlige bruger. Og det er trods alt dem, der køber flest telefoner.

Flotte specifikationer

Huawei lancerede, som ventet, fire udgaver af Mate 30. Mate 30 og Mate 30 Pro har begge en rund kameraring med Leica-logo på bagsiden. Mate 30 har 40 megapixel kamera med en f/1,8 blænde, en ultra-vidvinkel med 16 megapixel og f/2,2 blænde, en 8 megapixel f/2,4 telephot-linse og en ”laser focus”-sensor. På Mate 30 Pro er ultra-vidvinklen på hele 40 megapixel med en blænde på f/1,8 og laser focus er skiftet ud med 3D dybdesensor.

Skærmene på de to modeller er en smule forskellige. Mate 30 Pro har 6,53 tommer skærm, der kurver langs siderne, mens grundmodellen Mate 30 har en mere traditionel flad skærm, der dog er større – nemlig 6,62 tommer.

Batterilevetiden er også forskellig. Mate 30 Pro har et 4.500 mAh-batteri, mens Mate 30 er udrustet med et mindre 4.200 mAh-batteri. Begge modeller understøtter hurtigladning med op til 40W (kablet) og 27W (trådløst).

Derudover lancerede Huawei en Mate 30 Lite samt en speciel Portsche-udgave.

Huawei Mate 30 fås med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads til en pris på 799 euro (6.000 kroner), mens Mate 30 Pro, der har 256 GB lagerplads, vil koste 1.099 euro (8.200 kroner). Den fås også i en 5G-udgave der koster 1.199 euro (9.000 kroner).

[OPDATERING 19.09.2018 18:12] Kommer ikke til Danmark.
Huawei har meddelt at Mate 30 ikke kommer til Danmark. I stedet sager kineserne på en billigere model, der præsenteres i næste måned.

Vil du købe en Huawei-telefon uden Google-apps og -tjenester? Skriv kommentar nedenfor …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.