×
GadgetsTophistorie

Huawei Mate 40 Pro ligner et monster, ingen vil eje

Selv om Huawei Mate 40 Pro ligner en af de bedste mobiler på markedet, får Huawei sandsynligvis problemer med at få kunderne til at købe den.

Huawei præsenterrede igår deres seneste flagskibe, nemlig Huawei Mate 40 Pro og Pro+. Telefonerne er udrustet med en kolossal kameraring med adskillige linser og med den nye Kirin 9000-processor følger kineserne efter Apple iPhone 12 som den bare anden telefon med chips, fremstillet med 5-nanometer metoden.

Den runde kameraring på bagsiden får Mate 40 Pro til at skille sig ud på hylden – den minder en smule om en gammel iPod, der er vendt på hovedet. På fronten prydes telefonen af en 6,5 tommer stor (6,8 tommer på Pro+) OLED-skærm med 90Hz-opdatering.

Ud over det nye Kirin 9000- chipset har telefonerne også masser af RAM og lagerplads. Mate 40 Pro har 8 gigabyte RAM og 256 gigabyte lagerplads, mens Pro+ har hele 12 gigabyte RAM. De kan begge oplades med op til op til 66W – op til 50W trådløst – så det 4.400 mAh store batteri kan fyldes op relativt hurtigt.

Et bæst af et kamera

Kameraet er i vanlig Huawei-stil et rigtig bæst, der er udtænkt sammen med Leica. Huawei Mate 40 Pro+ har et 50 megapixel primært kamera, en 20 megapixel ultra-vidvinkel, 12 megapixel 3x telefoto og en 8 megapixel “periskop”-linse med 10x optisk zoom. Den har desuden en såkaldt time-of-flight-sensor, der skal måle dybde.

Huawei Mate 40 Pro
Kameraringen bag på Huawei Mate 40 Pro.

Den “ordinære” Huawei Mate 40 Pro har næsten samme kamera-bestykning, men “periskop”-kameraet har dog “kun” 5x optisk zoom og den har ikke nogen time-of-flight-sensor på bagsiden. Begge modeller har dog en ToF-sensor på fronten til at tage selfies.

Det er, med andre ord, top-tunede telefoner, Huawei har lanceret. Men ærgerligt for Huawei – og for fans af deres telefoner – så har Amerikanerne fortsat et horn i siden på kineserne, så Mate 40-serien må lanceres uden Google Mobile Services og dermed Google Play Store, Youtube, Gmail og andre Google-apps.

Hvad værre er, så vil Google heller ikke godkende sikkerheden på den neddroslede Android-udgave, som Huawei må benytte, så apps fra eksempelvis banker og Nem-ID er et no-go. Det kan gøre det mere end svært for Huawei at få kunder til deres telefoner i Europa, selv om telefonen fra et hardware-synspunkt ligner en potentiel succes.

Huaei Mate 40 Pro
Mate 40 fås i adskillige farver.

Af samme årsag kom sidste års Huaei Mate 30-serie ikke til Danmark, og det ser heller ikke ud til, at Mate 40-serien kommer hertil. I hvert fald officielt. Flere butikker tager dog sikkert telefonerne hjem, som det var tilfældet med Mate 30’erne.

Prisen for Huawei Mate 40 Pro bliver 1.199 euro (9.000 kroner), mens Huawei Mate 40 Pro+ får en pris på 1.399 euro (10.500 kroner). Telefonen kommer også i en speciel udgave med Porsche-design.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.