Gadgets

Flere problemer for Huawei: Nu bliver de smidt ud af alliancer

Problemerne tårner sig op for den kinesiske producent Huawei, der i denne uge måtte sige farvel til Android i den nuværende udgave

En ulykke kommer sjældent alene – sådan må de tænke hos Huawei i hovedkvarteret i Shenzhen nord for Hong Kong, hvor kineserne på nuværende tidspunkt må være i fuldt alarmberedskab; først mistede de adgang til Android og flere vigtige komponenter til deres telefoner. Og som om det ikke var galt nok, så bliver de nu smidt ud af blandt andet den vigtige Wifi-alliance, ligesom de heller ikke længere kan få certificeret deres SD kort teknologi, da de også bliver smidt på porten af SD Association.

Huawei mister indflydelse

Wifi-alliancen har suspenderet Huawei fra deres medlemskab af alliancen, hvilket betyder at de mister indflydelse på fremtidig udvikling af Wifi-standarder, ligesom de kan miste retten til at bruge Wifi6 logoet på deres enheder – noget som ellers bliver et vigtigt salgsargument for kommende produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forhold til SD teknologien så har kineserne allerede lanceret deres egen standard, NM kort, så selv om det er lidt upraktisk ikke bare at kunne købe det kort, man har lyst til, så har Huawei i det mindste en backup til MicroSD klar.

Trump er “skurken”

Det er – igen – Donald Trumps nylige forbud imod at amerikanske firmaer handler med Huawei, der giver kineserne voldsomme problemer. Ifølge Trump-administrationen er grunden, at Huawei og andre kinesiske virksomheder der leverer IT til USA kan være en sikkerhedsrisiko for amerikansk IT-infrastruktur. Kina og mange analytikere mener dog, at der er tale om at Trump bruger forbudet imod Huawei som pression i den verserende handelskrig med Kina. Kineserne har trukket sig fra alle forhandlinger med amerikanerne indtil forbuddet er løftet. Efterfølgende har Trump-administrationen dog lempet lidt på forbuddet, så det først træder i kraft 19 august.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.