Teknologi

Huawei patenterer sin Android-erstatning i Europa

Huaweis nye operativsystem kommer til at hedde Hongmeng. Virksomheden har sikret sig rettighederne til navnt i Europa og mindst ni andre lande.

Huawei har sikret sig patenter på sit Hongmeng-operativsystem i Europa og mindst ni andre lande. Det skriver Reuters. Hongmeng er et backup-operativsystem til selskabets mobiltelefoner, der kan tages i brug, hvis ikke problemerne med Google og Android udredes i nær fremtid. 

Ifølge nyhedstjenesten har Huawei sikret rettighederne til Hongmeng-navnet i lande som Cambodia, Canada, Sydkorea, New Zealand og Peru. Og altså i Europa. 

Kun få detaljer om Hongmeng

Huawei har endnu ikke fortalt om detaljer om sit nye operativsystem, men ifølge patentdokumenterne vil det blive brugt på en hel stribe af forbrugerelektronik, fra smartphones over bærbare computere til robotter og fjernsyn i biler.

I Kina søgte Huawei om rettighederne til Hongmeng-navnet i august sidste år – og godkendelsen kom i maj måned.

Ved en tidligere lejlighed har direktøren for Huawei Enterprise Business Group Middle East, Alaa Elshimy, fortalt, at Hongmeng vil være fuldt ud kompatibelt med Android-apps. Det er uvist om Ark OS vil tilbyde et Android-kompabilitetslag, som det, der bruges på Blackberry 10, eller om Hongmeng vil være en Huawei-kodet variant af Googles operativsystem.

Presset af USA

Huawei er havnet i uvished efter at den amerikanske regering placerede det kinesiske firma på en liste over virksomheder, som amerikanske virksomheder ikke må handle med. Det betyder, at Google ikke længere må levere kommende udgaver af sit Android-operativsystem til Huawei, der er verdens anden største mobilproducent. Telefoner, der er på markedet nu, vil fortsat kunne modtage Android-opdateringer.

Findes der ikke en løsning, må Huawei også droppe at bruge Google Play butikken på fremtidige telefoner; men ifølge rygterne forbereder kineserne sig også på den situation ved at invitere app-udviklere over i Huaweis egen appstore, AppGallery.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.