ElbilerTophistorie

Hyundai Ioniq 5 er Årets Bil 2022 i Danmark

Elbilerne dominerede totalt, da Hyundai Ioniq 5 i overlegen stil blevet kåret til Årets Bil 2022 af de danske motorjournalister.

For tredje år i træk er en ren elbil løbet med titlen som Årets Bil i Danmark, nemlig sydkoreanske Hyundai Ioniq 5. I det hele taget dominerede elbilerne totalt finalen, der løb af stablen tirsdag aften. Elbilerne snuppede de fire første pladser ud af syv.

Sidste år var det Volkswagen ID.3, der løb med titlen, mens den gik til Tesla Model 3 i 2020.

Hyundai Ioniq 5 fik overlegne 154 point af dommerne, mens Polestar 2 på andenpladsen fik 119 point. Tredjepladsen gik også til et sydkoreansk mærke, nemlig Kia EV6, der er i øvrigt er søsterbil til Ioniq 5. Først på femtepladsen blander fossilbilerne sig med Peugeot 308, der i øvrigt er en plugin-hybrid. Her er resultatet af finalen:

#ModelPoint
1Hyundai Ioniq 5154
2Polestar 2119
3Kia EV6113
4Audi Q4 e-tron89
5Peugeot 30878
6Tesla Model Y73
7Mercedes-Benz C-klasse64
Årets Bil 2022 endeligt resultat.

Det er første gang et sydkoreansk mærke tager prisen som Årets bil i Danmark. Hyundai Ioniq 5 har givet genlyd på grund af sit noget modige design, sin lange akselafstand (3 meter) og – ikke mindst – muligheden for at oplade batteriet lynhurtigt. 800-volt teknologi gør det muligt at fylde det fra 10-80 procent på 17 minutter, hvis man benytter den rigtige lynlader.

iNPUT var i sommer i Spanien for at prøvekøre Ioniq 5 og undertegnede var også svært begejstret for bilen, som det kan ses i videoen herunder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.