×
TeknologiTophistorie

I Horsens bygges verdens største solcelleanlæg

Transportfirmaet DSV er ved at bygge nyt logistikcenter ved Horsens. På taget placeres verdens foreløbigt største solcelleanlæg.

Transportvirksomheden DSV er ved at bygge en ny logistikcentral, som placeres nær Horsens. På toppen af den enorme bygning skal der placeres et solcelleanlæg, som ender med at være verdens største.

Det er virksomheden SolarFuture, som i en pressemeddelelse kan fortælle mere om opgaven, med at etablere anlægget.

Det samlede antal bygninger tilhørende den nye logistikcentral, har et samlet areal på 300.000 kvadratmeter. Et tal, hvis det havde været én stor bygning, havde placeret det i top fem på verdensplan. Stort set hele arealet vil blive dækket af solcelleanlægget.

Fakta om projektet

  • Samlet effekt på solcelleanlægget: 35 MWp
  • Årlig produktion: 33,15 GWh
  • CO2-besparelse: 5.300 ton CO2 pr. år
  • Montage-system: Ballastsystem
  • Placering: Øst/Vest for optimal jævnproduktion over hele døgnet

Kilde: SolarFuture ApS

Herhjemme er solcelleanlæg af den størrelse normalvis placeret på jorden. Når projektet står færdig, så vil DSV stå med et anlæg, som slår selv Teslas Gigafactory i Texas.

Den årlige produktion af strøm vil dække 7.500 husstande. Eller knap 6% af det samlede elforbrug i Horsens Kommune.

Gigantisk byggeri

Det er ikke alene solcelleanlægget på taget, som er enormt. Selve byggeriet i sig selv er svimlende stort.

Så stort, at der for at opføre det skal bruges 6.000 ton stål. Dertil skal der trækkes 352 kilometer elkabler i 55 kilometer kabelbakker. Lyset i bygningerne leveres af intet mindre end 9.000 armaturer.

Når de mange lastbiler skal hente og aflevere gods, så skal de finde den rette port blandt 820 af slagsen og 515 slusehuse.

Det hele forventes at stå færdigt i slutningen af 2024.

Kilde
Dagens ByggeriSolarFuture - pressemeddelelse
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.