×
Gadgets

IFA: Huawei først med Force Touch-mobil

Hvis den store nyhed til iPhone 6S-lanceringen i næste uge er Force Touch, har Apple et problem. Huawei kom først. ”Touch” var nøgleordet, der blev messet ud over de tusinder af journalister, der var mødt op for at overvære lanceringen af Huaweis nye flagskib, Mate S, i Berlin.

Og begejstringen blandt de fremmødte var stor, da Huawei fortalte, at Mate S ikke alene er udstyret med Force Touch, der gør det muligt at trykke i forskelige tempi, men endda gør, at skærmen kan bruges som køkkenvægt (ikke at vi anbefaler det). Huawei har ligeledes introduceret ”Magic Corners”, der laver genveje i skærmens hjørner. Hvad de glemte at fortælle er, at Force Touch-modellen ikke kommer til Europa. Den er så vidt vides forbeholdt det kinesiske marked.

Hvad vi får herhjemme, er kraftigt opdaterede versioner af Huaweis Fingerprint Sense og Knuckle Sense-teknologier, der blev introduceret med Mate 7. Fingeraftrykssensoren, der er anbragt på telefonens bagside, kan dublere som betjeningsknap. Den kan bl.a. bruges til at swipe mellem billeder, besvare opkald og – smartest – som udløserknap til selfies. Der er godt tænkt.

Knuckle Sense 2.0 gør det muligt at lancere apps ved at tegne på skærmen: tegn ”m” for musik. ”c” for kamera, ”w” for vej, ”e” for browser (explore). Du kan endda designe dine egne tegn/kommandoer.

Mate S har samme skærmstørrelse som iPhone 6+ – 5,5 tommer. Den er i Full HD-opløsning med en ppi på 401. Telefonen er snittet af metal. Den er supertynd. Kanten måler bare 2,65 millimeter, men det snyder lidt, da kroppen er buet. Desuden stikker kameraoptikken ud fra kroppen.

Kameraet er en 13-megapixel-sag med 1,2 grader optisk billedstabilisering. Den er beskyttet af ridsefrit safirglas. Kameraet har en pro-modus, hvor man får mulighed for at gå ind i kameraets maskinrum og rive i alle håndtagene.

På fronten har Mate S et 8 megapixel kamera med soft lighting til aftenskud og den seneste ”beauty algoritme”.

Der kommer tre udgaver af Huawei Mate S; en 32 gigabyte-model i titanium eller champagne til 649 euro, en 64 gigabyte-model i guld eller pink (!) til 699 euro og så Force Touch-modeller, der har 128 gigabyte, men som kun kommer i Kina. De to førstnævnte modeller rammer Danmark i løbet af næste måned.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.