GadgetsTophistorie

Køb en van Gogh for 1.299 kroner

Det ikoniske maleri Starry Night af Van Gogh kan nu bestilles i en tredimensionel udgave, der skal bygges af plastikklodser.

Den tid, hvor Lego var forbeholdt børn og barnlige sjæle, er forlængst ovre. I samarbejde med Museum of Modern Art (MoMA) har Lego nu skabt en klodsversion af et af Vincent van Goghs mest berømte kunstværker, Starry Night. Eller på dansk: Stjernenatten.

Byggesættet er lavet tredimensonelt, så det har 3D-effekt, når det hænger på væggen. ‘Kunstværket’ er 38 x 28 centimeter og hele 12 centimeter dybt. Vincent van Gogh medfølger naturligvis som minifigur, komplet med staffeli og pensel. Om han også mangler sit ene øre, er uvist.

“Indfang van Goghs farver og penselstrøg. Brug smarte byggeteknikker for at gengive de hvirvlende skyer og bølgende bakker i det originale kunstværk,” skriver Lego på sin hjemmeside.

Byggesættet består af hele 2.316 dele. Det er en del af den såkaldte Lego Ideas-serie, hvor ideen er opstået hos en Lego-fan. Siden er det udviklet færdigt i samarbejde med MoMA, hvor originalen er udstillet.

Sættet kommer i handelen den 1. juni og som sagt er prisen 1.299 kroner. Et fund for en ægte plastik-van Gogh. Se mere på Legos hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.