×
GadgetsTophistorie

Lego afliver Mindstorms robotterne

Efter knapt 25 år har Lego besluttet at stoppe Mindstorms-serien. I stedet skal der fokuseres på andre områder.

Med udgangen af i år er det slut med robotserien Lego Mindstorms. Det meddeler Billund-firmaet. Dermed slutter en epoke, der har varet knapt 25 år – det første Mindstorms-sæt kom på hylderne i 1998. Lego skriver:

“Siden lanceringen i september 1998 har Lego Mindstorms været en af kerne-“Build & Code”-oplevelserne i virksomhedens portefølje. Men nu har vi besluttet at fokusere vores ressourcer og fremtidsplaner ved at omdirigere vores Robot Inventor-team og deres ekspertise til andre områder af virksomheden.”

Helt konkret forsvinder de tre eksisterende fysiske byggesæt fra salgshylderne med udgangen af 2022. De digitale platforme – såsom Lego Mindstorms Robot Inventor App – vil forblive i live indtil udgangen af 2024.

Det seneste Mindstorms-byggesæt kom på markedet for to år siden. Det var den tredje inkarnation af serien.

Teknologien vil dog ikke forsvinde helt. Både hub, motor og sensorer lever videre i Lego Education Spike Prime-sættet.

“Vi har stadig stærk tro på Build & Code-konceptet og vil fortsætte med at støtte det gennem platforme som Spike Prime, og vi fortsætter med at holde fast i varemærket og vurdere vores fremtidsplaner sammen med Lego Education.”

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.