fbpx

 

 

 

 

Gadgets

LEGO fejrer 50-året for månelandingen

Til juli er det 50 år siden at mennesket landede på Månen for første gang. Det fejrer LEGO med en yderst detaljeret model af Månelanderen.

De fleste LEGO byggesæt tager udgangspunkt i popkulturen, men legetøjsfirmaet har også en serie af sæt der er baseret på arkitektur og maskineri fra den virkelige verden. Det seneste produkt falder i den kategori, nemlig Månelanderen fra Apollo 11-missionen som et sæt bestående af 1.087 klodser.

Sættet er lavet i samarbejde med den amerikanske rumfartsorganisation NASA for at fejre 50-året for den første månelanding i juli 1969. Modellen er naturligvis spækket med små detaljer fra det originale rumskib; nedstigningsmodulet er prydet med guldfarvede paneler og den stige, som Neil Armstrong kunne stige ned fra og udtale de nu ikoniske ord ”one small step …”. Opstigningstrinnet har et detaljeret interiør med plads til to astronauter. De kan i øvrigt udforske en måneoverflade med både fodspor, krater og det amerikanske flag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er i øvrigt ikke første gang LEGO kaster sig over ikoniske rumfartøjer. Også rumfærgen, Apollo 11 raketten og Mars Exploration Rover har fået LEGO-behandlingen. NASA Apollo 11-månelandingsfartøjet er i butikkerne fra i dag, 1. juni, og koster 799 kroner. Herunder en række detaljebilleder af modellen – klik for at se større billeder. 

Back to top button