×
GadgetsTophistorie

LG lancerer MiniLED tv på CES 2021

LG har indtil nu satset benhårdt på deres serie af OLED tv, men har faktisk også haft en betragtelig serie af LED tv, der dog har levet i skyggen af deres dyrere brødre. Men nu teaser LG for en ny type LED, som de vil lancere på den virtuelle udgave af CES til januar: MiniLED. Ikke nok med det, så får de nye modeller også quantum dot teknologi og nanocell teknologi. Dermed bliver LG for første gang seriøse konkurrenter til Samsungs quantum dot teknologi, som de bruger i deres QLED tv. Forvirret? Det forstår vi godt. Men det vigtigste i de nye tv er trods alt den nye type baggrundsbelysning.

Meget bedre kontrast og sortniveau

Der hvor de nye tv kommer til at skille sig betragteligt ud fra konkurrenternes LED er på sortniveau og kontrast. Hvor de traditionelle LED tv har forskellige former for baggrundsbelyste felter vil de nye MiniLED tv stort set have dioder fordelt over hele panelet. LG lover ca. 30.000 lysdioder fordelt på ca. 2500 dæmpningszoner, hvilket vil give en mulighed for at styre lyset ganske effektivt og dermed gøre sortniveau og kontrast betydeligt bedre. HDR vil formentlig også vise sig fra sin bedste side når kontrasten er på ca. 1.000.000:1. De nye fjernsyn kommer både i 4K og 8K.

LG ligger sig foran

Med dagens pressemeddelelse har LG lagt sig helt forrest i feltet af tv-producenter.

”Vores nye QNED-serie med Mini LED-teknologi er en førsteklasses mulighed for hjemmeunderholdning, der udvider og forbedrer LCD-tv og giver forbrugerne endnu et fantastisk TV-valg”, siger Nam Ho-jun, vicepræsident for forskning og produktudvikling hos LGs Home Entertainment Company. ”Disse TV’er leverer en oplevelse, der adskiller dem fra andre LCD-tv’er og er et bevis på vores engagement i innovation og konstante stræben efter at hæve standarden.”

Med udmeldingen i dag er Samsung nu sat under pres før starten på CES 2021.

Hvis du vil se mere om det nye TV kan du gøre det fra 11. januar på LG’s virtuelle stand på CES. Du finder den her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.