ElbilerTophistorie

Nu kan du bestille fysiske knapper til din Tesla

Hvis du ikke er gode venner med den trykfølsomme skærm i din Tesla, kan du nu eftermontere fysiske knapper.

Den trykfølsomme betjening i nye biler har længe været kontroversiel. Nogle bliver aldrig glade for det, men foretrækker fysiske knapper. Tyske ADAC kalder endda betjeningenen i Tesla Model 3 for farlig. Men nu er der hjælp at hente. Norske Greenmission har nemlig lavet en løsning, der gør det muligt at eftermontere fysiske knapper i Teslaen.

Ctrl-Bar hedder løsningen, der kan tilsluttes både Model 3 og Model Y via Bluetooth. Panelet får strøm fra bilens USB-stik. Når du drejer på en knap på panelet, sendes kommandoen til telefonen og derefter videre til bilen via Teslas egen API.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Panelet er i skrivende stund udbudt på Indiegogo, og ideen er åbenbart så god, at pengene til realisering forlængst er hentet hjem.

Ctrl-Bar har to faste knapper, der kan justere bilens klimasystem. Derudover har den fire knapper, der kan programmeres efter egne præferencer. Den har også et frækt LED-lys i bunden, som kan sprede lidt stemning i bilen. Se eksempel i videoen herunder.

Ctrl-Bar er udtænkt af norske Øyvind Husby, der selv savnede fysiske knapper i sin Tesla. Han har tidligere lavet en trådløs ladeløsning til Tesla-biler.

Panelet forventes klar til levering til juni. Det har en pris på 1.852 kroner, hvis du bestiller gennem Indiegogo.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.