fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Nu kan du bygge Den Internationale Rumstation i Lego

Lego fortsætter sin serie af rum-byggesæt med en ganske detaljeret udgave af Den Internationale Rumstation, komplet inklusive rumfærge.

Lego har barslet med endnu rum-byggesæt; denne gang har Billund-firmaet kastet sin kærlighed på Den Internationale Rumstation – konstruktionen der siden 1998 har været i kredsløb om Jorden. For at fejre udgivelsen har Lego i øvrigt sendt den lille Lego-rumstation op i stratosfæren ved hjælp af en gigantisk vejrballon, så den kom ”tæt på den rigtige rumstation”.

Modellen er trods sin størrelse ganske detaljeret. Den er naturligvis udstyret med de otte solpaneler, der giver stationen strøm, ligesom den har robotarme og andre detaljer. Selv en lille astronaut, der arbejder på stationens yderside. Ifølge pressematerialet har Lego fået NASA til at godkende den endelige model.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På et punkt brydes virkeligheden dog; Der medfølger også en rumfærge, der kan dockes til stationen. Rumfærgen blev sat i pension i 2011. Det er dog meget fint, at den er med, da Rumfærgen var en væsentlig del af ISS-historien op gennem 2000’erne.

Trods originalens størrelse er Lego-udgaven ikke i den voldsomme ende; sættet består af overskuelige 864 dele og en, i Lego-sammenhæng, ganske hæderlig pris på 549 kroner. Den Internationale Rumstation kommer i handelen den 1. februar, men kan allerede nu beses på Legos hjemmeside.

Her et galleri med billeder af rumstationen – klik for at se større udgaver:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button