×
TeknologiTophistorie

Nu kan iPhone nægte at lade op uden grøn strøm

En ny funktion i iPhone gør det muligt at forhindre opladning af telefonen, hvis der kommer "sort" strøm ud af stikkontakten.

Apple har føjet en ny funktion til amerikanske iPhones. Nemlig muligheden for at begrænse opladning af telefonen til tidspunkter, hvor der kommer grøn strøm ud af stikkontakten. Apple kalder funktion for Clean Energy Charging.

“Når Clean Energy Charging er aktiveret, og du tilslutter din iPhone til en oplader, får din iPhone en prognose for kulstofemissionerne i dit lokale energinet og bruger den til at oplade din iPhone i tider med renere energiproduktion,” skriver Apple.

iPhone kan altså finde på at suspendere en opladning, hvis der pludselig ikke længere kommer grøn strøm ud af stikkontakten.

Sker det vil man dog modtage en meddelelse om, at opladningen er afbrudt. Samtidig får man et estimat over, hvornår telefonen så forventes at være fuldt opladt, baseret på informationer fra energinettet. Det er også muligt at afslutte Clean Energy Charging, hvis man har brug for at få den fuldt opladt inden den estimerede tid.

I et supportdokument skriver Apple, at: “Clean Energy Charging arbejder sammen med Optimized Battery Charging for at lære dine opladningsvaner at kende. Clean Energy Charging aktiverer kun der, hvor du bruger mest tid, såsom dit hjem og dit arbejde. Funktionen aktiveres ikke, hvis dine opladningsvaner er variable, eller du er på et nyt sted, f.eks. når du rejser”.

Selv om CO2-besparelsen på brugerbasis sikkert er næsten umålelig lav, så kan man forestille sig det batter, hvis samtlige iPhone-ejere slår funktionen til. I særdeleshed set over en længere tidsperiode. Men i første omgang er altså udelukkende amerikanere, der har muligheden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.