TeknologiTophistorie

Nu kommer der faste fartkameraer på Storebælt

Rigspolitiet sætter nu faste fartkameraer op på både Storebæltsbroen og på Øresundsbroen, for at undgå vanvidskørsel.

Kører du rundt i en elbil, der har lidt for let ved at få fart på, er det fremover også at være opmærksom, når du krydser Danmarks to største broer. Rigspolitiet vil nemlig montere faste fartkameraer på både Storebælt og på Øresund.

Årsagen er, at alt for mange kører for stærkt på broerne; faktisk så eftertrykkeligt, at de rammer grænsen for vanvidskørsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Vi har desværre en meget stor og generel udfordring herhjemme med bilister, som kører alt, alt for stærkt, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Derfor har han sammen med justitsminister Nick Hækkerup arbejdet for at få sat fartkameraer op, som vil fotografere de bilister, som kører for stærkt. 

– Regeringen har gennem længere tid sat hårdt ind over for dem, der skaber utryghed i trafikken og udsætter andre mennesker for fare. Med den stræknings-ATK får vi bedre mulighed for at få fat i fartsyndere, og forhåbentlig vil kameraerne også få bilister til at tænke sig om en ekstra gang, inden de trykker speederen i bund, siger justitsminister Nick Hækkerup.

Kameraerne til både Storebælt og Øresundbroen er allerede indkøbt og er i øjeblikket ved at blive sat, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse. Det er dog først forventningen, at kameraerne bliver tændt i 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.