×
Gadgets

Nu skal mobilen bruges som Dankort

Dankortet som vi kender det kan være på vej i graven. Nets, bankerne og Dansk Erhverv arbejder nemlig på en løsning, hvor en smartphone kan bruges som Dankort – og løsningen skulle være klar til brug i efteråret 2016. I modsætning til f.eks. MobilePay og Swipp bliver det ikke en selvstændig app – i stedet skal kortet integreres i mobilen, så den bare kan holdes hen til terminalens kortlæser og afvikle en kontaktløs betaling. Handler man for under 200 kroner slipper man også for at indtaste PIN-kode.

– Stadig flere forbrugere ønsker at betale med mobilen, når de står i forretningen. Dankort på mobil vil gøre hverdagen lidt nemmere for danskerne og butikkerne, og Dankort fastholdes som den billigste og mest effektive betalingskanal. Derudover er dette endnu et skridt i den rigtige retning mod at få færre kontanter i omløb, siger markedsdirektør for Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft i en pressemeddelelse.

Det er målet at betalingsløsningen skal fungere på alle nyere smartphones. Nets arbejder på en todelt løsning. De omkring to millioner smartphones, der har en aktiv NFC-funktion, kan bruges til betaling som de kontaktløse kort. De smartphones, der ikke har NFC, kræver en løsning, der baseres på QR-koder eller Bluetooth. Sidstnævnte er blandt andet iPhone, hvor NFC-chippen er låst til Apples eget betalingssystem, Apple Pay.

Ifølge Nets baserer den kontaktløse kortteknologi i mobiltelefonen sig på såkaldte “tokens”. Det betyder, at den information, der er i telefonen, og som udveksles imellem telefon og terminal, ikke rummer følsomme data. Telefonen genererer en token, dvs. en talværdi, som Nets omdanner til en betalingstransaktion. Den kontaktløse betaling gennemføres ved, at mobilen holdes hen til det kontaktløse symbol på terminalen. Displayet på terminalen viser, når betalingen er godkendt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.