×
ElbilerTophistorie

Ny Opel Grandland kører 700 kilometer på en opladning

Den helt nye Opel Grandland er bygget på den nye batteri-fokuserede STLA Medium platform, der byder på op til 700 kilometers rækkevidde.

Opel har præsenteret sin nye elbil. Opel Grandland SUV bygger på den nye koncerndækkende STLA Medium platform. Et batteri på 98 kWh giver blandt andet en rækkevidde på op til 700 kilometer. Det skulle være muligt hurtigt at lade batteriet op til 80 procent på en halv time.

Den nye Grandland er endda svulmet i forhold til sin fossile forgænger. Bilen måler 4.650 mm i længden, 1.905 mm i bredden og 1.660 mm i højden. Den nye model får også Opels nye designsprog inspireret af konceptbilen Opel Experimental. Fronten er kendetegnet ved Opels nye 3D Vizor med Pixel HD-forlygterne.

Opel Grandland har en akselafstand på 2.784 mm giver, ifølge Opel, god plads i kabinen, og bagsæderne kan lægges ned i en 40:20:40-løsning, der giver op til 1.641 liters bagagerum.

Bilen leveres som standard med et utal af køreassistentsystemer som eksempelvis automatisk fartpilot med stop & go, udvidet trafikskilte-genkendelse, intelligent farttilpasning og “in crash braking”, der skal sikre at bilen, i tilfælde af et uheld, bremser også efter kollisionen.

Opel Grandland
Opel Grandland.

Desuden kan man tilkøbe Intelli-Drive 2.0, der via yderligere sensorer, kameraer og over-the-air information, føder diverse elektroniske køreassistenter med data. Med Intelli-Drive 2.0 kan bilen også parkere selv, har 360 graders Intelli-Vision kamera, ligesom bakkameraet er udstyret med automatisk rengøringsfunktion.

Alle materialer i interiøret er 100 procent genanvendt, oplyses det. Instrumenteringen følger et vandret tema med linjer synlige på tværs af instrumentbrættet og ind i døren.

Den 16-tommer store skærm i midterkonsollen muliggør styring af både førerfunktioner og komfortindstillinger såsom AC og sædevarme. Et head up-display er også tilgængeligt, samt en digital skærm til førerinformation. I en speciel Pure Panel-tilstand fjernes overflødig information fra skærmen og sikrer, at så få distraherende elementer som muligt er synlige.

Det er endnu ikke meldt ud, hvornår Opel Granland lanceres i Danmark. Derfor er der heller ikke noget prisskilt på modellen endnu.

Opel Grandland
Et kig indenfor.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.