×
Gadgets

Osram laver intelligent pære

Nu entrer en sværvægter scenen for internetopkoblede lyspærer. Med mere end 100 års erfaring tramper hæderkronede Osram ind og giver konkurrence til Philips Hue, med en serie af intelligente pærer til hjemmet. Lightify hedder Osrams serie, der ligesom Hue kan betjenes via en smartphone og indstilles i 16 millioner forskellige farver.

Men i modsætning til Philips, der lancerer nye Hue-varianter drypvis, så kører Osram det meste af arsenalet ud i butikkerne fra dag et: Der er både pærer med normal fatning (E27), GU10 spots, såkaldte downlights, fleksible LED-strips og sågar en minispot til haven.

I nær fremtid skulle der være flere varianter på vej – deriblandt en stearinlys-formet pære til lysekroner og en interessant magnetisk, fysisk kontakt, der kan programmeres via en app, der allerede nu kan hentes til både iOS og Android.

Læs også: Vores anmeldelse af Philips Hue

App’en gør det muligt at gruppere pærer, gemme lysprofiler, tidsindstille lyset m.m., præcis som vi kender det fra Hue. Der kan kobles op til 50 pærer på hver Lightify-gateway, og der kan være 15 grupper.

Prismæssigt adskiller Osram Lightify sig desværre heller ikke så meget fra Hue, men lad os håbe at den øgede konkurrence gør noget ved det. En startpakke med en gateway og en enkelt pære står til 799 kroner mens de enkelte pærer kan erhverves for 350 kr. (ren hvid) eller 450 kr.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.