GadgetsTophistorie

Polsk ingeniør skaber orkestret Floppotron ud af PC-dele

Hvordan lyder det når 512 diskettedrev, 16 harddiske og fire scannere danner et orkester ved navn Floppotron?

Er man barn af 80’erne eller tidligere, så er det et rent nostalgitrip at se nedenstående video, hvor den hedengangne teknologi bliver bragt til live. Ikke for at udføre deres oprindelige formål, men for at spille som en del af et større PC-symfoni-orkester ved navn Floppotron 3.0.

Det er den polske ingeniør Paweł Zadrożniak, der står bag Floppotron. Dette er version 3.0 og i videoen er der korte klip af de to første versioner – som var betragteligt mere simple end seneste udgave.

Tanken bag er relativt simpel. Elektronik laver lyde (især elektronik fra den periode). Og afhængigt af hvor meget strøm der sættes til, så kan lyden og dermed tonen bestemmes. Nedenfor er Pawełs skema på opbygningen af hele herligheden.

Foto: Paweł Zadrożniak

I et blogindlæg har Paweł Zadrożniak forklaret hvordan musikken fra Floppotron er blevet til. Diskettedrevene er placeret i kolonner og de håndterer hver især en tone ad gangen. Afhængigt af hvor mange drev der aktiveres kan Paweł justere tonen – hvor høj og skarp den skal være. Diskettedrevene klarer de lave toner. Til de høje toner træder scannerne til, mens harddiskene står for rytmesektionen.

Se Floppotron i aktion

Om vi får Floppotron 4.0 at se i et endnu større ensemble i fremtiden bliver spændende. Indtil da, så nyd om ikke musikken, så den imponerende brug af den gamle hardware.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.