×
ElbilerTophistorie

Prisskilt på MG5 – den første elektriske stationcar

Kinesiske MG er klar med den første elektriske stationcar på markedet. MG5 har nu fået et svensk prisskilt.

Ser man bort fra den pænt dyre Porsche Taycan Station Wagon, er der ikke nogen elektriske stationcars på markedet. Men de kommer nu og kinesiske MG kommer først med en model, der er til at betale. MG5 hedder den, og den har netop fået prisskilt i forruden i Sverige. Det giver en god indikation på, hvad den kommer til at koste herhjemme.

Det er Luxury-varianten, der har fået pris og den starter ved 419.900 svenske kroner. Det svarer til 300.500 danske kroner. Prisen er 10.000 SEK lavere end på MG ZS Luxury-udgaven, der herhjemme starter ved 309.999 kroner. Så et gæt er, at den vil komme til at koste fra 305.000 kroner i Danmark, da MG’s danske priser en en anelse højere.

Til den pris får man en batteripakke på 61,1 kWh, der giver en WLTP-rækkevidde på 380 kilometer. Bilen kan håndtere hurtigladning med op til 80 kW, hvilket er i den lave ende. Den omtalte Luxury-udgave har 17 tommer hjul, 360-graders kamera og aircondition. Bagagerummet kan rumme 479 liter.

MG5
MG5 (foto: MG Motor)

En detalje er, at MG5 endnu ikke har været gennem en crashtest hos Euro NCAP. Om det vil skræmme familierne væk, må tiden vise, men MG’s svenske importør er optimist.

– Vi tror meget på denne model, og den er en fantastisk tilføjelse til vores modelprogram. Vi er stolte af at hjælpe Sverige med at elektrificere bilmarkedet ved at tilbyde overkommelige elbiler. Dette er kun begyndelsen for MG Sweden, og vi sigter mod at blive Sveriges bedst sælgende elbilmærke, siger Tomas Ernberg, CEO Hedin MG Sweden AB, i en pressemeddelelse.

Endnu er MG5 ikke dukket op på den danske MG Motor-hjemmeside. Vi har skrevet til dem for at høre, om de påtænker at sende modellen på markedet herhjemme.

Opdatering 10.2.2022:

Vi har modtaget følgende svar fra Rasmus Aagaard, der er CEO for MG Motor Danmark:

“MG5 er en super spændende bil som vi glæder os til at introducere i Danmark. Som den første C-Segment elbil passer den perfekt til det danske marked og vi har ret store forventninger til den. Vi introducerer MG5 i Danmark i løbet af kort tid.”

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.