fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Robotfirmaet Anki lukker og slukker

Firmaet Anki, der har lavet legetøj med robotteknologi, er løbet tør for penge og har fyret samtlige medarbejdere.

Den amerikanske virksomhed Anki, der har leveret legetøj baseret på robotteknologi og kunstig intelligens, lukker og slukker. Firmaet er løbet tør for penge og har meddelt at samtlige 200 medarbejdere vil blive præsenteret for en fyreseddel i løbet af onsdag. Det skriver Recode.

Anki stod blandt andet bag den charmerende robot Cozmo og den appstyrede racerbane Overdrive, som du kan læse vores anmeldelser af her og her. Senest har firmaet lanceret Cozmos efterfølger, robotten Vector, der kom på markedet sidste sommer. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Recode skyldes lukningen en kombinaton af manglende salg og problemer med at finde nye investorer. Det på trods af, at virksomheden angiveligt skulle have fået vist interesse for opkøb af blandt andet Microsoft, Amazon og Comcast.

”En betydelig finansiel aftale med en strategisk investor gik i vasken på et sent tidspunkt, da vi ikke kunne nå til enighed. Vi vil gøre vores bedste for at tage vare på hver enkelt medarbejder og deres familier og vores ledelse fortsætter med at undersøge alle muligheder,” siger en talsmand fra Anki til mediet.

Anki blev stiftet i 2010 og firmaets første produkt, racerbanen Anki Drive, kom på markedet tre år senere.

Back to top button