×
Gadgets

Samsung beskyldes for at fifle med strømforbruget

I en situation, der minder en hel del om den verserende Volkswagen-skandale, har en uafhængig forskergruppe stillet spørgsmåltegn ved, om Samsung med overlæg har fikset sine fladskærme, så de bruger mindre strøm under test, end de gør i normal brug. Det skriver engelske The Guardian. Samsung nægter.

Problemet er, ifølge forskerne, den såkaldte “Motion Lightning”-teknologi, som kan findes i samtlige Samsung-fladskærme siden 2011. Egentlig skal teknologien sørge for at dæmpe lyset – og dermed strømforbruget – i tv’et, når der vises mange billeder hurtigt efter hinanden eller når der er ro på skærmen. Men en af måderne, man tester fladskærmenes strømforbrug på, er netop ved at udsætte skærmen for mange hurtige billeder. Det kan ifølge forskergruppen give falske målinger af det egentlige strømforbrug.

Samsung benægter pure, at der skulle være tale om at manipulere med testresultater:

“Der er ingen sammenligning (mellem Motion Lightning og VW’s software-snyd, red.). Motion Lightning er ikke en indstilling, der kun aktiveres under test. Tværtimod er det en ud-af-boksen standardindstilling, der reducerer strømforbruget, når der registreres meget bevægelse i billedet,” siger en Samsung-talsmand til den engelske avis.

Men ifølge forskergruppen ComplianTV, der er støttet af EU, blev der ikke registreret reduktioner i strømforbruget almindelig tv-kiggeri.

“Samsung overholder godt nok lovens bogstaver, men ikke lovens ånd,” siger ComplainTV-projektlederen Rudolf Heinz til The Guardian.

EU-kommissionen siger, at den vil undersøge alle påstande om snyd, og har lovet at slå hårdt ned på brug af de såkaldte “frakoblingsordninger” i fladskærme eller andre forbrugerprodukter.

Volkswagen blev for nyligt afsløret i at snyde i test af dieselmotorer. En særlig software snød testinstrumenterne til at tror, at selskabets dieselmotorer udledte færre skadelige stoffer, end det i virkeligheden var tilfældet. 11 millioner dieselmotorer skal nu udskiftes.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.