fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Sonos stopper opdatering af ældre produkter

Fra og med maj måned stopper Sonos med at give ældre produkter softwareopdateringer og nye funktioner. Det melder firmaet i dag på sin blog.

Sonos har siden starten i 2002 gjort en dyd ud af, at også de helt gamle produkter skulle opdateres, så de fortsat fungerede gnidningsfrit med de nye. Men det er snart slut. Sonos fortæller på sin blog, at nogle af de ældste produkter fra maj måned ikke længere vil modtage softwareopdateringer og nye funktioner.

“Vi er meget stolte af, at vi har bygget langtidsholdbare produkter, som vores brugere stadig har glæde af. Faktisk er 92 procent af alle produkter, som Sonos nogensinde har produceret, stadig i brug i dag. Det er ret enestående i forbrugerelektronikkens verden. Men vi er altså nu kommet til et punkt, hvor nogle af de ældste produkter simpelthen har nået deres tekniske grænse for hukommelse og processorkraft,” skriver Sonos.

Artiklen fortsætter efter annoncen

”Ideelt set holdt vores produkter for evigt, men vi er stadig begrænset af den nuværende teknologi. Vi er stolte over at have en plads i dit hjem og ønsker også fremover at kunne give dig den bedst mulige lytteoplevelse, også selv om nogle produkter når til enden af deres levetid,” skriver Sonos videre.

De produkter, dr ryger ud i kulden til maj, er de originale Zone Player, Connect og Connect:Amp (lanceret i 2006 og solgt indtil 2015). Desuden ryger første generation Play 5, CR200 (2009) og Bridge (2007). Altså alle produkter, der har mere end ti år på bagen. 

Bemærk, at Sonos for nyligt har lanceret en ny, opdateret udgave af Connect og Connect: Amp (bare kaldet Amp) og de er naturligvis ikke omfattet af sagen.

Sonos foreslår to muligheder, hvis du har produkter, der falder for grænsen. Du kan fortsætte med at anvende produkterne uden opdateringer eller ny funktionaitet. Eller du kan vælge at tage imod Sonos’ trade-in ordning, hvor der gives rabat på nye produkter for hvert gammelt produkt, du ønsker at erstatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button