×
GadgetsTophistorie

Sonos vil lave mindre højttalere med større lyd

Sonos har købt hollandske Mayht, der har patent på ekstremt små højttalerenheder, der gør højttalere op til ti gange mindre end i dag.

Sonos har opkøbt den hollandskeaudio-virksomhed Mayht, der har et par interessante patenter til fremtidige Sonos-produkter. Ifølge CEO Patrick Spence er det primært Mayhts nye, revolutionerende tilgang til transducere, der trækker.

Transducere er det grundlæggende lydskabende element i højttalere. Mayht har lavet en transducer, der er “ti gange mere kompakt, fladere og lettere, uden at gå på kompromis med lydkvaliteten”.

– Mayhts gennembrud inden for transducerteknologi vil gøre Sonos i stand til at tage endnu et spring fremad i vores produktportefølje, siger Patrick Spence.

Hollænderne viste deres transducer, kaldet Heartmotion, frem under CES-messen i januar og nu har multirums-specialisterne altså nappet den.

Sonos
Således illustrerer Mayth deres Heartmotion-teknologi.

Det borger godt for fremtidens Sonos-produkter, hvis man sætter pris på små enheder. Eksempelvis en mindre (og billigere) subwoofer, en endnu mindre Roam. Eller en Arc-soundbar med indbygget sub. Sidstnævnte nævner Mayth selv som ren mulighed. På hjemmesiden skriver de videre:

“Mobiltelefoner lyde som Bluetooth-højttalere, små Bluetooth-højttalere vil lyde som hifi-højttalere, et fladskærms-tv vil endelig have hjemmebiograflyd”.

– Vi er meget begejstrede og stolte over at blive en del af Sonos. Vores drøm har altid været at sætte en ny standard i lydindustrien. Integrationen af vores teknologi i Sonos-produkter vil yderligere revolutionere højkvalitetslyd, siger Mattias Scheek, administrerende direktør for Mayht.

Det hollandske selskab blev dannet i 2016 og har af flere omgange modtaget investeringer fra eksterne partnere; deriblandt det svenske solcelle-selskab Exeger.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.