Teknologi

Sonos vil lave deres egen private digitale assistent

Sonos har købt firmaet Snips, for at komme uden om Google Assistant og Alexa og lave sin egen stemmestyrede platform, der ikke deler brugerens data.

Sonos har i dag meddelt i en pressemeddelelse, at de har købt det franske firma Snips, der står bag en stemmestyret kunstig intelligens, der kan bruges til at stemmestyre Sonos’ højttalere. Det interessante er, at Snips – i modsætning til både Google Assistant og Alexa – ikke kræver at der sendes data over nettet, hvorfor Snips per definition er mere ”privat”.

Sonos har i de senere måneder reageret på brugernes bekymring for de intelligente assistenter. Blandt andet har firmaet udsendt en udgave af den populære Sonos One-højttaler (læs vores anmeldelse her) uden indbyggede mikrofoner. Det amerikanske tech-firma har også sørget for, mikrofonen kan slukkes via en fysisk knap på alle de højttalere, der har digitale assistenter indbygget.

Opkøbet af Snips falder godt i tråd med den strategi, som bossen Patrick Spence fortalte til investorerne under fremlæggelsen af de seneste regnskaber:

– Vi planlægger ikke at lave en stor, bred ”spørg-om-alt”-stemmetjeneste, i stedet vil vi forbedre kundernes valg, brugervenligheden og kontrollen med privatlivet.

Mange brugere vil gerne kunne benytte stemmestyring til at betjene sine højttalere, men bekymringen for de store virksomheders digitale assistenter får flere og flere til at fravælge den mulighed. Med systemet fra Snips vil alle forespørgsler blive på enheden, hvorfor der ikke er nogen risiko for, at nogen lytter med. Her er et videoeksempel på Snips i aktion:

Ud over muligheden for at lave sin egen, sikre stemmestyring, giver opkøbet også Sonos en strategisk fordel. Google og Amazon, der leverer de digitale assistenter til Sonos, bygger og sælger også deres egne multirumshøjttalere, hvorfor de reelt er konkurrenter til Sonos. Med sin egen digitale assistent vil Sonos ikke være sårbare overfor eventuelle afbrydelser af samarbejdet med Google og/eller Alexa.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.