×
Gadgets

Spillekonsol på nostalgitrip

Hvis du har rundet de fyrre, har du sikkert allerede genkendt de ikoniske farvede streger på konsollen på billedet ovenfor. Måske endda knebet en nostalgisk tåre. ZX Spectrum Vega+ er en håndholdt spillekonsol a la PlayStation Portable, men med et tusinde indbyggede spil, og en tung arv at bære. Konsollen er netop kommet på Indiegogo, hvor bagmændende håber at forbrugerne vil hjælpe med at få lanceret produktet via crowdfunding.

Ud over at være en håndholdt spillekonsol kan Vega+ også tilsluttes fladskærmen ved hjælp af et HDMI-kabel og man kan tilføje yderligere spil via et microSD-kort. Hele herligheden – inklusive de et tusinde licenserede spil – vil kunne erhverves for mindre end en tusindelap.

Sinclair ZX Spectrum Vega+.
Sinclair ZX Spectrum Vega+.

Men det store trækplaster er navnet. Konsollen er nemlig en direkte ane til de famøse ZX 80/81 Spectrum-computere fra starten af 1980’erne. Sammen med den meget mere avancerede Commodore 64, der kom på markedet et års tid senere, drev de udbredelsen af computere i hjemmet; primært fordi man kunne spille på dem – og fordi de var relativt nemme at programmere via Basic-sproget.

Det var briten Sir Clive Sinclair, der stod bag ZX Spectrum – og han har også en finger med i ZX Spectrum Vega+ idet han er medejer af Retro Computers, der står bag konsollen. Nå, ja, og så er den i øvrigt designet af Rick Dickinson, der også designede Sinclair ZX80, ZX81 og ZX Spectrum. Rå nostalgi – og det lader til at virke: På under et døgn er der blevet doneret mere end 73.000 pund ud af de 100.000 pund, der skal til for at realisere konsollen.

Sinclair ZX Spectrum Vega+.
Sinclair ZX Spectrum Vega+.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.