Pixel
Transport

Tesla åbner betatest af “Navigate on Autopilot” i USA

Den nye funktion betyder at en Tesla nu kan manøvrere fra A til B - men kun på motorvejen indtil videre

Som sædvanlig er det via Twitter at Tesla direktør Elon Musk har kommunikeret nyt til brugerne. Og beskeden er klar: Nu kommer den fulde selvkørende funktion – i hvert fald hvad angår kørsel på motorvejen.

Elon Musks tweet betyder altså, at betatestere af Tesla biler i USA fra i dag vil kunne sætte Autopilot til på motorvejen. Hvis de har aktiveret “Navigate on Autopilot” vil bilen selv sørge for alt fra tilkørsel til frakørsel – fra baneskift til overhalinger og forgreninger. Med andre ord vil man, når softwaren bliver åbnet i Danmark kunne køre på motorvejen i København og stort set ikke interagere med bilen før den kører fra Motorvejen i Hjørring.

Skal acceptere vognbaneskift

Helt autonomt er det dog ikke. For det første skal føreren stadig beholde hænderne på rattet – ellers vil bilen efter et stykke tid give en alarm og derefter slå autopilot fra og stoppe. Derudover vil føreren også skulle godkende baneskift. Den sidste godkendelse mener Elon Musk dog vil blive fjernet når sikkerheden er bekræftet – efter ca. 10 mio. kørte kilometer med Autopilot.

Helt selvkørende med ny chip

Tesla arbejder for tiden hårdt på en ny AI chip, der vil betyde, at bilerne vil kunne køre helt af sig selv – også på almindelige veje, der er en del mere krævende end motorvejen. Hvornår den funktion bliver lanceret er dog endnu ikke afsløret, men et godt gæt er i slutningen af 2019 eller starten af 2020.