×
ElbilerTophistorie

Tesla tilbyder ‘fuldt selvkørende egenskaber’ på abonnement

Amerikanske Tesla-kunder kan allerede få 'fuldt selvkørende egenskaber' via abonnement i stedet for et engangsbeløb.

Vil man som dansker have mulighed for ‘fuldt selvkørende egenskaber’ i sin nye Tesla Model 3, må man smide 58.300 kroner yderligere på disken, når bilen købes. Amerikanere, derimod, har nu fået mulighed for at få udvidelsen via en abonnementsmodel i stedet. Det er uvist om, og i så fald hvornår, det rulles ud herhjemme.

Abonnementet koster 199 dollars om måneden, svarende til 1.250 kroner, meddeler nyhedstjenesten Reuters.

Tesla har tre niveauer af deres autopilot. Basis autopilot er standardudstyr i samtlige biler, mens Enhanced Autopilot og ‘fuldt selvkørende egenskaber’, der også kaldes for FSD, er ekstraudstyr. Tesla har tidligere antydet, at også Enhanced Autopilot, der dækker over bl.a. automatisk vejbaneskift, automatisk parkering og ‘summon’-funktionen på sigt vil blive omfattet af en abonnementsordning.

Så sent som forrige weekend begyndte Tesla at sende den seneste udgave af systemet, kaldet FSD Beta 9, til sine kunder. Opdateringen aner for at avancerede, driver assist-funktioner kan bruges på lokale veje og ikke bare på motorveje. I første omgang i USA. På den danske hjemmeside står det dog som en kommende feature, så vi får det også herhjemme.

Tesla har dog travlt med at understrege, at FSD-opdateringen bestemt ikke gør bilen selvkørende. Det kræver fortsat “en fuldt opmærksom chauffør, der har hænderne på rattet,” skriver selskabet på hjemmesiden.

Abonnementplanerne blev meldt ud i april måned og formålet er naturligvis at skabe en fast, løbende indtægt til den amerikanske bilproducent.

– Hvis du ser på antallet af kunder, der ikke købte FSD på forhånd eller på en lejekontrakt og måske vil eksperimentere med FSD, er det en god mulighed for dem, sagde Tesla-CFO Zachary Kirkhorn dengang.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.