Gadgets

Teslas nye, billige elbil kan blive lanceret allerede næste år

Teslas kommende elbil bliver selvkørende - og billig

Tesla har ikke lagt skjul på, at de er igang med at bygge en billig elbil, der for alvor vil kunne gøre elbilerne til allemandseje. Den nye bil bliver mindre end Model 3 (læs vores anmeldelse her), og i den mindste version (standard range) kommer den til at kunne køre omkring 300 km.

Elon Musk bekræfter

Det er Elon Musk selv, der tidligere har bekræftet, at Tesla arbejder hen imod at bygge en ny og billigere elbil, og det er bekræftet flere gange – blandt andet ved, at Tesla har slået jobs op, der tydeligt er rettet imod den nye bil. Prisen har Musk sagt bliver under 25.000$, hvilket direkte omregnet bliver ca. 150.000 danske kroner. Med moms vil den formentlig komme til at ligge lige under 250.000 danske kroner – måske endda lidt billigere, for bilen skal bygges i Kina, hvilket vil gøre at transportudgifter til Europa vil blive ca. de samme som til USA.

Kommer hurtigere end forventet

Elon Musk har ikke officielt meldt noget fast ud om, hvornår den nye bil kunne blive lanceret. Han sagde dog, at det Men nu er nye rygter dukket op på det kinesiske sociale medie Weibo, hvor nye dokumenter til den kinesiske regering afslører, at både produktion og levering kan blive allerede i 2022. Produktionen vil foregå i Shanghai, hvilket giver mening, da der er let adgang til det enorme kinesiske marked, hvor der i særdeleshed tørstes efter billigere og mindre elbiler – og til det europæiske marked, der er lidt i samme situation. Det er derimod ikke sikkert, at den lille elbil bliver en succes i USA, hvor forbrugerne generelt går efter større biler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.