fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

Verdens første hovedtelefoner, der lades op af solen

Urbanista Los Angeles er de første selv-opladende, trådløse hovedtelefoner med aktiv støjdæmpning. De kan endda oplades af elpærer indendørs.

Svenske Urbanista står for et af de største teknologiske fremskridt for hovedtelefoner i mange år. Urbanista Los Angeles er et sæt hovedtelefoner, der kan lades op af solenergi. Men ikke nok med det; de er (naturligvis) trådløse og så har de i øvrigt indbygget aktiv støjdæmpning.

Svenskerne hævder, at en time i solen giver hovedtelefonerne energi nok til tre timers musikafspilning. Er det overskyet, får du to timers musik for hver time du tilbringer udendørs. Og en time i vindueskarmen kan veksles til en times spilletid. Men ikke nok med det: Da de trods alt er udviklet i Skandinavien, hvor solen kan være en sjælden gæst, kan de også oplades inden døre ved hjælp af en helt almindelig elpære.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du stadig batteri-angst, finder du nok roen når du hører, at det indbyggede 750 mAh batteri giver hovedtelefonerne op til imponerende 50 timers spilletid.

Ser man bort fra solpanelerne, der er monteret på hovedbøjlen, er der tale om et sæt ret gennemsnitlige hovedtelefoner; de har 40 millimeter neodynium drivere, indbygget mikrofon, USB-C opladning (når det går helt galt – eller skal gå hurtigt), Bluetooth 5.0 tilslutning og digital assistent (Siri eller Google Assistant).

Til gengæld er prisen heller ikke just afskrækkende; Urbanista Los Angeles kommer i handelen i løbet af sommeren til en vejledende udsalgspris på 1.499 kroner.

Solpanelerne er lavet af et materiale kaldet Powerfoyle, der kan printes direkte på fleksibel plastik og derefter lamineres. Det fremstilles af firmaet Exeger, der fortæller, at materialet benytter samme princippet som fotosyntese.

”Ligesom fotosyntese bruger vi forskellige farvestoffer, der absorberer fotoner, lys, enhver form for lys,” siger Giovanni Fili, der er administrerende direktør for Exeger. Han fortæller videre, at Powerfoil ikke er lige så effektivt som traditionelle solpaneler i direkte sollys, men at Powerfoil er bedre til at “høste” energi ved lav belysning – såsom indendørs eller i offentlig transport.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button