GadgetsTophistorie

Vi vil have mindre tv-skærme end vores nordiske naboer

Danskerne er åbenbart nøjsomme mennesker. Vi ønsker os mindre tv-skærme end vores nordiske naboer.

Danskerne har over de seneste år fået øjnene op for de store Tv-skærme. 31,7 procent af de adspurgte danskere svarer, at deres favoritstørrelse på TV er 50-55 tommer, det er stigning på hele 14 procentpoint siden 2017. Det viser en ny undersøgelse med 1.000 respondenter fra Danmark, foretaget af Bilendi for Samsung.

Sammenlignes Danmark med resten af de nordiske lande, så kan man se samme stigning mod større Tv-skærme. Men faktisk ønsker vores naboer endnu større tv-skærme end vi gør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark er det knap 17 procent af de adspurgte danskere som ønsker et 56-65” TV. Men i Finland er dette tal 19 procent, 22 procent i Sverige og hele 25 procent i Norge. Tendensen til at søge mod større Tv’s ses altså i hele Norden og er et udtryk for at store skærme ikke behøver fylde det hele, men godt kan tilpasses til ens personlige stil. 

Tv’et skal op på væggen

Undersøgelsen viser også en stigende tendens til at danskerne ønsker et vægophængt TV. Siden 2017 svarer hele 14 procentpoint flere, at de ønsker deres TV på væggen (2017:37%, 2021:51%). Det er et anderledes billede, end vi ser i resten af de nordiske lande, hvor kun 26% af finnerne ønsker deres TV på væggen. Det land der kommer tættest på Danmark, er Sverige med 42% efterfulgt af Norge med 38%.

– Tv’et skal ikke bare levere på et teknisk plan, men også bidrage til stemningen og udtrykket i hjemmet. Den helt store tendens, som jeg oplever lige nu, er at hænge vores TV på væggen, hvor det nemt fletter fingre med billeder, vægfarver og øvrig dekoration i rummet, siger stylist og co-founder af á mon avis Michael Dansk.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet Bilendi. Der er i alt gennemført 1000 online survey med danskere i alderen 18-75 år, i perioden 1. oktober – 7. oktober 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.