KonkurrenceSponseret indholdTophistorie

Vind Asus Zenfone 8 – En lille og kraftfuld mobil

Hvilken hånd holder Asus nyeste telefon? – Vind en Zenfone 8.

Sponseret indhold – denne artikel præsenteres af ASUS

Fordi en telefon er fysisk mindre, behøver det ikke betyde forringet ydeevne. Læs mere om mobiltelefonernes størrelsesudvikling og Asus lommevenlige Zenfone 8.

Telefoner bliver kun større og større, men sådan har det ikke altid været. Engang i tiden konkurrerede producenterne om at lave de mindste telefoner. Rekorden blev opnået omkring årtusindskiftet i 1999 med målene 10,5 cm x 4,45 cm.

Da de første touchbaserede mobiltelefoner blev udbredt i 2007-2008, blev de kritiseret for at være alt for store, da 3 til 4 tommer på det tidspunkt blev betragtet som store skærme. I 2013 kaldte vi telefoner med skærme på omkring 7 tommer for tablets, ikke mobiltelefoner. Ingen havde lyst til at gå rundt med en sådan ved øret.

Asus Zenfone 8

Siden da er de kun blevet større og større. Nu er i princippet alle mobiltelefoner med selvrespekt på 6-7 tommer og har en tilhørende kropsoverflade på op til 16 cm x 7 cm. I mobilverdenen er det blevet normen, at kraftfulde telefoner er fysisk store. Men behøver det virkelig nødvendigvis at være sådan? I bilverdenen ser vi sjældent en SUV slå rekorder på Nürburgring.

Vidste du, at… Årsagen til, at vi så betydeligt mindre telefoner i slutningen af ​​90’erne og begyndelsen af ​​2000’erne skyldtes store teknologiske forandringer med hensyn til batterier. Man havde tidligere brugt NiMH-batterier (nikkel-hydrid), men gik nu over til li-ion-batterier (lithium-ion).

For at få plads til de runde NiMH-batterier blev de indbygget i bagpartiet på ​​mobiltelefonerne, og hvis de skulle udskiftes, måtte vi udskifte denne halvdel af ​​mobilen. Med de flade li-ion-batterier kunne man nu have en konstruktion med et batteridæksel i stedet. I dag er batterierne indbygget, og dermed kan batteriet brede sig endnu mere, hvilket er grunden til, at vi både kan have små mobiltelefoner og høj kapacitet på samme tid.

NiMH-batterier bruges stadig, men i så fald i form af blandt andet vores traditionelle AA- og AAA-batterier.

En enhåndstelefon, der ikke går på kompromis med ydeevnen

Med Asus Zenfone 8 bliver der ændret på det. En telefon, der er blevet rost af en enig teknologipresse for sin flagskibsydelse i et lille format.

ASUS ZenFone 8

Målene er 14,8 cm x 6,85 cm x 0,89 cm og Zenfone 8 vejer 169 gram. I dette format får vi plads til en 5,92 tommer skærm. 120 Hz? Selvfølgelig! Snapdragon 888 med 5G er en naturlig del af det herrens år 2021. Vælg mellem 8 GB eller 16 GB RAM og 128 GB eller 256 GB lagerplads.

Asus Zenfone 8 specifikationer

 • Skærm: 5,9 tommer AMOLED
 • Skærmopløsning: 1080 x 2400
 • Størrelse: 148 × 68,5 × 8,9 mm
 • Vægt: 169 gram
 • Kameraer: 64 MP, Ultravidvinkel: 12 MP
 • Frontkamera: 12 MP
 • Wi-Fi: Ja, Wifi 6
 • Bluetooth Ja, 5.2j
 • 5G: Ja, sub-6
 • Vandtæt: Ja, IP68
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 888, 2,84 GHz
 • Lagerplads: 128/256 GB
 • RAM: 8/16 GB
 • Batterikapacitet: 4 000 mAh
 • Understøtter Dual SIM: Ja

Men hvad betyder alt dette? Jo, at du har en telefon, som du kan styre med én hånd uden at skulle gå på kompromis.

Det ellers ret rene Android-system har en skøn ekstra funktion. Ved at trække underkanten nedad bringer du skærmen halvt ned, så du også kan nå ikonerne øverst, hvis det ellers skulle være problematisk på trods af den lille størrelse.

ASUS ZenFone 8

Vind en Asus Zenfone 8!

Det kan desuden være rart, at din lomme ikke er fyldt op af din klods af en mobil. På billedet nedenfor holder vi to forskellige telefoner. Hvilken tror du er Asus Zenfone 8?

Kommentér på, hvilken hånd du tror holder Asus Zenfone 8 så har du chancen for at vinde din helt egen Asus Zenfone 8 med 16 GB RAM! 🙂

Du skal kommentere her på siden (under artiklen) hvis du vil deltage i lodtrækningen. Vi trækker lod blandt alle deltagere søndag den 15. august. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter.

Gå ikke glip af tech-mediernes anmeldelser af Asus Zenfone 8!

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.