fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

‘Voltswagen’-ups undersøges af finanstilsyn

Det var en aprilsnar, der slap ud i utide, men nu skal Voltswagen-sagen undersøges af det amerikanske finanstilsyn.

Stakkels Volkswagen. En uskyldig aprilsnar har skabt lidt mere negativ opmærksomhed end det var tiltænkt. Nu skal det amerikanske finanstilsyn nemlig afdække, hvorvidt det var bevidst kursmanipulation, da Volkswagen i en pressemeddelelse hævdede, at de ville skifte navn til ‘Voltswagen’. Det skriver Ekstra Bladet.

Meddelelsen blev, ved en fejl, sendt ud dagen før første april, men skaden var sket. Flere internationale nyhedsbureauer hoppede på limpinden – deriblandt Reuters og Associated Press – og ‘Voltswagen’ aktiekurs steg med 12,5 procent på grundlag af meddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meddelelsen var et marketingstunt, der skulle slå på tromme for Volkswagen ID.4 modellen, der er den første elbil fra det tyske mærke, der kører på vejene i USA.

Volkswagen har ifølge avisen bekræftet, at det amerikanske finanstilsyn har indledt en undersøgelse af hændelsen, men det er endnu uvist præcis hvilke love Volkswagen formodes at have brudt.

Volkswagen var hurtigt ude for at dementere historien, der også skabte røre på de sociale medier. Blandt andet blev selskabet beskyldt for, at de med navneændringen ville lægge afstand til ‘Dieselgate’. I 2015 indrømmede Volkswagen at have brugt ulovlig software til rigge dieselmotortest i USA, hvilket kostede bilproducenten mere end 32 milliarder euro (238 milliarder kroner) i bøder og sagsomkostninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button