×
ElbilerTophistorie

Volvo EX30 leveres til de første danskere i denne uge

Trods rygter om forsinkelser, melder Volvo Cars Danmark klar til at levere de første eksemplarer af Volvo EX30 i denne uge.

Volvo EX30 er den billigste og hurtigst accelererende Volvo nogensinde, og den har da også fået ekstrem interesse fra vores læsere. Dem, dem har forudbestilt bilen, kan godt begynde at glæde sig, for ifølge Volvo Car Danmark vil de første modeller blive leveret i denne uge.

Om bilen har trukket lige så stor interesse fra køberne er til gengæld uvist. Volvo vil ikke oplyse hvor mange eksemplarer, der sendes ud på de danske veje i denne omgang. Vi må vente med det indblik til Bilstatistik offentliggør sagstallene for januar måned.

Til gengæld vil Volvo-meldingen nok overraske dem, der har læst ugens EX30-historie i medierne det seneste døgn. Heri lyder det nemlig at bilen er forsinket på grund af softwareproblemer.

Ifølge Rikke Aagaard Petersen, der er kommunikationschef for Volvo Cars Danmark har der også været software, der krævede en opdatering. Men den sag er klaret, så bilerne er klar til levering.

Volvo EX30 har det seneste års tid trukket mange overskrifter fordi det er en relativt billig elbil fra en kendt bilproducent. Indstigningsmodellen koster fra 275.000 kroner. For et år siden var det billigt. Med de faldende elbilpriser, orkestreret af Tesla, ligner det mere en acceptabel pris.

Indstigningsmodellen, EX30 Single Motor, har en WLTP-rækkevidde på 344 kilometer. En motorydelse på 200 kW og evnen til at gå fra 0 til 100 km/t på 5,7 sekunder. Topudgaven, Twin Motor Performance, kan til gengæld klare det på 3,6 sekunder. Den koster i øvrigt 381.000 kroner.

Herunder kan du høre INPUTs Torben Vognsen fortælle om sine indtryk af Volvo EX30 efter sin første køretur i bilen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.