onsdag , 20 september 2017

Dansk webshop går i kødet på Amazon

Man skulle tro, at at verdensforetagende som Amazon ville have råd til at få taget sine egne produktbilleder. Eller kunne tvinge producenterne til at levere. Men sådan forholder det sig ikke, hvis man skal tro indehaveren af den danske webshop morfars.dk, der sælger fjernstyret legetøj. Han har netop stævnet Amazon og knapt 100 andre virksomheder, fordi de angiveligt stjæler hans produktbilleder. Det skriver Finans.dk.

“Når vi henvender os og beder om, at de fjerner billederne, oplever vi desværre de fleste gange, at folk er ligeglade,” fortæller Kim Eriksen, der ejer morfars.dk, til Finans.dk.

Han har derfor fået firmaet Not Allowed, der har specialiseret sig i ophavsret på nettet, til at henvende sig til lovbryderne – og der er altså rejst krav mod 100 virksomheder, der angiveligt har kopieret mellem 1 og 25 billeder hver.

Bevisbyrden er relativt simpel, idet Kim Eriksen har indsat vandmærke i samtlige billeder.

Bare ti procent af virksomhederne har betalt, mens de øvrige altså kan se frem til en tur i retten. Deriblandt Amazon.

Om Peter Engels Ryming

Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til EB. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.

Se også

Face ID

iPhone X Face ID – det glemte Apple at fortælle

Apples tredimensionelle ansigtsgenkendelse Face ID er en af de helt store nye funktioner i den …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *