Amazon PrimeTophistorie

Gigantisk handel: James Bond flytter ind hos Amazon Prime

Techmastodonten Amazon har netop købt MGM, det klassiske filmstudie, der blandt andet huser Bond-franchisen.

Amazons opkøb af MGM-filmstudiet er netop blevet godkendt af myndighederne, kan CNN nu bekræfte.

Prisen på herligheden? Knap 57 milliarder kroner. For den nette sum får Amazon et filmkatalog på 4.000 spillefilm og 17.000 serieafsnit, der skal styrke Amazon Prime Video i kapløbet mod Disney+, Netflix og HBO Max. Sidstnævnte fusionerer snarligt med Discovery+ som vi kunne fortælle forleden.

MGM er tidligere blevet kædet sammen med et salg til Apple. Det hæderkronede filmselskab, som kan fejre 100-års fødselsdag i 2024, har stået bag utallige klassikere i sin levetid. Ben-Hur, Silence of the Lambs, Rocky-serien og kronen på værket, nemlig James Bond-franchisen. For bare at nævne et par stykker. På trods af fortids storhed, så har økonomien haltet i nyere tid, hvorfor MGM har skiftet ejere adskillige gange.

Nu er førnævnte titler så i hænderne på Jeff Bezos og Amazon, hvor de skal være spydspids for Amazon Prime Video. Streamingtjenesten færdiggør i øjeblikket serien om Lord of the Rings-mytologien, der bliver verdens hidtil dyreste serie.

Hvornår vi kan finde No Time to Die og resten af Bond-kataloget sammen med det nuværende indhold på Amazon Prime Video er endnu ikke officielt meldt ud.

Det er dyrt, rigtig dyrt, at vinde streamingkrigen og dette er formentlig ikke sidste opkøb eller fusion, som vi ser i forsøget på at sejre.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.