Elbiler

328 nye danske elbilsejere i oktober

I oktober måned blev der solgt 328 elbiler i Danmark. Det er næsten dobbelt så mange som sidste år, hvor der blev solgt 170 i samme måned.

Det øgede fokus på klima og miljø kan have smittet af på danskernes valg af personbiler, mener De Danske Bilimportører. En ny opgørelse viser, at der i oktober måned er blev solgt 328 elbiler, hvilket er næsten dobbelt så mange som sidste år, hvor der blev solgt 170 elbiler i samme måned.

–Det står helt klart, at danskerne ønsker at bidrage til den grønne omstilling. Elbiler og plug-in hybrider er fortsat et populært valg, og har været det de seneste år. Med det øgede fokus på klima- og miljø er der ingen grund til at tro, at denne tendens ændrer sig – derfor forventer vi også at se grønne tal på bundlinjen, når året er omme, siger direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samlet for året er der blevet solgt 4.244 elbiler, hvor der sidste år blev solgt 1.100 i den samme periode. Det resulterer i en stigning på cirka fire gange så mange solgte elbiler som sidste år.

elbiler
(Kilde: De Danske Bilimportører)

Samme positive tendens gælder også for hybridbiler. 421 plug-in hybrider har fået nummerplade på i oktober måned, hvor det kun var tilfældet for 151 plug-in hybrider i oktober sidste år. Sammenligner man salget fra 2018 med 2019 er der også positive tal at finde – der er samlet set blevet solgt 3.191 opladelige hybridbiler i perioden januar til oktober 2019, sat op imod 2.798 styks sidste år – altså en fremgang på ca. 14 procent.

De mest populære el- og hybridbiler i år er:

ElbilerHybridbiler
1. Tesla (1.955 stk)1. Kia (1.744 stk)
2. Hyundai (678)2. Mitsubishi (387)
3. BMW (423)3. Hyundai (378)

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.