ElbilerTophistorie

Bestanden af elbiler fordoblet på et år

Per 1. maj 2022 er der indregistreret 80.072 elbiler i Danmark. Det er over dobbelt så mange som samme tidspunkt sidste år.

Bestanden af elbiler vokser markant, viser tal fra De Danske Bilimportører. De mener, at det primært skyldes den delvise afgiftsfritagelse, samt stadig flere ny bilmodeller, der kommer på markedet.

– Danskernes bilkøb bliver stadig mere elektrisk. Vi forventer, at bestanden af elbiler over de kommende år vil stige markant, når leverancesituationen normaliseres, og bilproducenterne løbende lancerer nye bilmodeller i alle priskategorier, siger Mads Rørvig, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

I april måned blev der indregistreret 11.015 personbiler. De opladelige biler udgjorde 30 procent af nyregistreringer i april fordelt på 17 procent plugin og 13 procent el. År til dato er der dog registreret flere elbiler end plug-in-hybridbiler.

Generelt er bilsalget dog gået ned. År til dato er niveuaet for indregistreringer omkring 24 procent lavere end sidste år. Det skyldes dog ikke forbrugernes manglende købelyst, mener De Danske Bilimportører, men et generelt problem med leverancerne.

–Forbrugerne er sultne efter nye biler, men der er stadig klumper i forsyningskæderne, så vores tal er for tiden et billede af udbuddet og ikke af efterspørgslen. Der er særligt ubalance vedrørende de grønne biler, hvor der er særlig stor forskel på udbud og efterspørgsel, siger Mads Rørvig.

Du kan finde flere tal om elbiler i Danmark på iNPUTs Elbil Zeitgeist. Siden opdateres løbende med tal, når de bliver tilgængelige.

elbiler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.