×
Gadgets

Kommer der en fold-ud telefon fra Samsung i år?

Hvis man ser renderinger af en mulig fold-ud telefon som den, vi har brugt som illustration til denne historie, så vil man formentlig kunne se det utroligt smarte i konceptet. En telefon i lommen, der måske er lidt mindre end de fleste telefoner i dag – men når den bliver foldet ud, får skærmen størrelse som en lille tablet – 7-8” er et ikke urealistisk gæt. På den måde behøver man kun slæbe rundt på en enkelt enhed i lommen, der så kan bruges som telefon når det er nødvendigt og som tablet når det er tid at arbejde lidt mere seriøst eller spille og se film. Og nu lader det måske til, at Samsung snart er klar med den revolutionerende hybrid.

Har noget at bevise

Efter hele skandalen med Note 7 sidste år kunne man tro, at den koreanske sværvægter ville være lidt bekymret ved at tage for mange ricisi, og der er da heller ingen tvivl om, at Samsung sørger for at være helt, helt sikre på, at de produkter der kommer fra dem i år er i orden. Men Samsung har arbejdet med skærme, der kan foldes helt siden de første OLED skærme, og allerede i 2012 viste de de første skærme, der faktisk kunne bøjes. De har med andre ord efterhånden en del research på emnet og der er ingen tvivl om, at de – selv om de er forsigtige – også har noget at bevise efter den eksploderende Note 7.

Demonstration på Mobile World Congress?

Samsung er massivt til stede på den kommende Mobile World Congress i Barcelona, som vi selvfølgelig også dækker massivt. Her vil de lancere deres nye tablet, Galaxy Tab S3, som dog ikke vil kunne foldes på nogen måder. Men rygter om, at de har en prototype af en mobiltelefon der kan foldes ud med til Barcelona er i omløb på tech medier, og det er ikke helt urealistisk, at Samsung er ved at være klar med en model, der skal lanceres senere i år. Måske ville det endda give mening, at brandet “Note” får en gevaldig genoplivning med en telefon, der også kan blive til en tablet – det ville i hvert fald give rigtigt god mening, at Samsung på den måde forsøger at komme igen efter den forrige katastrofe.

I år eller først næste år?

Hvis Samsung bruger Note navnet til en fold-ud telefon, kan vi forvente, at den er på gaden lige før Apple kommer med deres nye iPhone 8 (eller X), hvilket ville være endnu en bonus for koreanerne, der dermed ville stjæle lidt af den opmærksomhed, der ellers ville være rettet næsten 100% imod Cupertino i september. To fluer med et smæk, altså. Hvis Samsung vælger ikke at brande hybriden som en Note, vil den formentlig ikke komme før starten af næste år, og i stedet få sin helt egen produktlinie – måske til lancering på næste års Mobile World Congress i februar 2018.

Ligegyldigt hvad kan vi med 100% sikkerhed forvente, at der kommer en telefon, der kan foldes ud til en tablet – og vi er ganske overbeviste om, at den ikke er længere end højst et år ude i fremtiden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.