TeknologiTophistorie

Ældre iPhones vil miste App Store

Har du en gammel iPhone i lommen, risikerer du at miste App Store, Apple Music og Apple TV+ allerede om en måneds tid.

Fra engang i maj måned vil iPhones med ældre udgaver af iOS ikke længere have adgang til en række tjenester fra Apple. Blandt andet risikerer man at miste App Store. Det hævder den normalt troværdige sladrehank @stellafudge på Twitter.

Skal man tro rygterne, vil brugerne miste Apple Music, Apple TV+ og Siri. Og så vil der heller ikke være adgang til App Store, så brugerne kan hverken hente nye apps eller opdatere de eksisterende.

Kun iCloud vil fortsat være tilgængelig.

Apple bekræfter på sin supportside, at Apple-tjenesterne vil stoppe med at virke. Men de fortæller ikke præcis hvor gammelt operativsystemet skal være, før fælden klapper. Det kan @Stellafudge derimod fortælle:

  • iOS 11-11.2.6 (afløst i 2018 af iOS 12).
  • macOS 10.13-10.13.3 (afløst i 2020 af macOS 11 Big Sur).
  • watchOS 4-4.2.3 (afløst i 2018 af watchOS 5).
  • tvOS 11-11.2.6 (afløst i 2018 af tvOS 12).

Det skal altså være en noget ældre telefon, hvis man ikke har mulighed for at opdatere til et nyere styresystem. Men har man ikke det, risikerer man altså at miste App Store om en måneds tid.

I øvrigt er Apple-brugere generelt vældig gode til at opdatere softwaren på deres enheder. Ifølge Apple selv har 72 procent af alle iPhone-brugerne opdateret til den seneste version, iOS 16.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.