GadgetsTophistorie

Amazon Astro kan blive din nye personlige robot

Amazon Astro er ikke bare en våd digital drøm på tegnebordet hos Jeff Bezos tropper. Den er sat til salg allerede nu for 999,99 dollars.

Den koster mindre end en smartphone og den kan bestilles nu. Amazon præsenterede i nat, dansk tid, sin seneste Alexa-inkarnation i form af robotten Amazon Astro. Den lille fyr er groft sagt Alexa på hjul og med en personlighed, der skal vinde tillid hos hjemmets beboere.

Amazon Astro er ikke bare en våd digital drøm på tegnebordet hos Jeff Bezos tropper. Den er sat til salg allerede nu for 999,99 dollars – omkring 6.500 kroner.

“Om 5-10 år tror vi på, at hvert hjem vil have mindst en robot,” forudsiger Amazons Dave Limp, VP for Devices and Services. ”Kunder vil ikke bare have Alexa på hjul. Til det formål har vi legemliggjort den med en unik persona, helt sin egen”.

Astro har to store hjul, så den kan navigere rundt på forskellige overflader, og et tredje hjul bagenden, der skal hjælpe den med at holde balancen. Amazon står selv bag udviklingen af robottens autonome bevægelsesmønstre, der mapper hjemmet og via kunstig intelligens lærer at undgå vægge, kæledyr og andre forhindringer.

“Ansigtet” fungerer også som en skærm, hvorfra der kan foretages eksempelvis videoopkald, og Astro kan finde personer i hjemmet, hvis du beder den om det. Den kan køre rundt med en hastighed på 1 meter i sekundet, så den er relativt tjep.

Astro kan også bruges som “vagthund” når du ikke er hjemme. Den kører rundt i hjemmet og opdager den noget, der ikke er som det skal være, giver den besked til ejeren. Via de indbyggede mikrofoner og Alexa Guard kan den endda høre brandalarmer og glas, der smadres (eksempelvis ruder).

Amazon Astro
Amazon Astro er rimelig stor.

Robotten kan forudestilles allerede nu på Amazons hjemmeside. Den er en del af det såkaldte Amazon Day 1 Editions. Hvis du er blandt de udvalgte til at modtage robotten, vil du få den allerede senere i år, loves det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.