GadgetsTophistorie

Amazon snitter flyvende overvågningskamera

Denne drone fra Amazon-ejede Ring er i virkeligheden et autonomt kamera, der holder øje med dit hjem, når du ikke kan ...

Det Amazon-ejede Ring har præsenteret et … alternativt … overvågningskamera. Det er nemlig bygget ind i en drone og flyver frit rundt i hjemmet, når du ikke er der. Dronen reagerer på lyde i hjemmet og flyver fluks derhen, hvor støjen kommer fra for at filme hændelsen – og sender samtidig et live-feed til din mobiltelefon.

Nyheden blev præsenteret forleden på et Amazon Hardware-event og skabte straks røre på nettet, hvor Ring Always Home Cam, som den hedder, skabte både begejstring og frygt. Det er ikke alle, der synes om ideen om et flyvende overvågningskamera i hjemmet.

Ifølge Ring er der dog ikke grund til at frygte kameraet. Før det første bestemmer du selv, hvor det flyver via en forprogrammeret flight-plan. For det andet kan du altid høre kameraet komme, så det kan ikke komme snigende og overraske dig. I øvrigt er kameraet fuldkomment blindt, når det ikke er på “mission”, men opholder sig i sin ladestation, der er udformet som en æske. Herunder en video fra Amazon-ejede Ring, der viser hvordan Ring Always Home Cam kan jage ubudne gæster på flugt …

En ting, man skal være opmærksom på, er at Ring Always Home Cam ikke kan styres manuelt som en traditionel drone. Man kan logge ind i appen og se det kameraet ser, og man kan sætte dronen op pause. Men det er også alt.

Dronen er naturligvis lavet, så den kan undgå forhindringer. Men det er, som nævnt, også muligt at programmere den, så den eksempelvis ikke flyver ud på badeværelset. Eller soveværelset.

Ring Always Home Cam får en prislap på 250 dollars – omkring 1.600 kroner – og kommer i handelen i starten af 2021. Allerede den 8. oktober kan robodronen forudbestilles via Rings hjemmeside, loves det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.