Teknologi

Amazon vil have Alexa til at deltage mere naturligt i samtalen

Den nye funktionalitet vil dog betyde nye problemer med det digitale privatliv

“Alexa, play music in the living room”. Sådan lyder det lige nu hvis man vil have den digitale assistent Alexa til at hjælpe med at afspille musik i stuen. Men i fremtiden bliver det ganske anderledes, hvis det står til Amazon. De vil nemlig lade den digitale assistent “lytte med” i en eventuel samtale og derfor være i stand til at gå nogle sekunder tilbage og svare på noget der blev sagt tidligere – altså før selve aktiveringsordet Alexa.

Hvad synes du, Alexa?

Det er et nyt patent fra Amazon, der har fået rygterne om en “klogere” Alexa i kog. Helt simpelt, så vil assistenten, hvis teknologien bliver implementeret, lytte med på alt hvad der bliver sagt – og dermed altid være i stand til at hoppe ind i samtalen. Hvis man for eksempel sidder og diskuterer hvor højt Eiffeltårnet er, kan man et sted i diskussionen sige: “How tall is it, Alexa”. Og eftersom Alexa har lyttet med i samtalen vil hun kunne svare. Nogenlunde som hvis man havde en ekstra person med i samtalen hele tiden.

Truer privatlivet

Som det er nu lytter den digitale assistent “kun” efter sit eget navn, og alt hvad der bliver sagt før “Alexa” bliver ignoreret, og man skal formulere sig ganske specifikt for at få noget fornuftigt ud af den digitale assistent. Potentielt vil den nye teknologi gøre, at Alexa altså lytter med og afkoder alt hvad der bliver sagt. Det får naturligt nok bekymringerne for brugernes privatliv helt op til overfladen, men Amazon lover, at den nye funktionalitet bliver fulgt af indstillingsmuligheder så man for eksempel vil kunne definere at den digitale assistent kun må lytte med i 10 eller 30 sekunder – og dernæst slette alt, hvad der er ældre. Hun vil dermed stadig kunne holde nogenlunde trit med samtalen.

En talsperson for Amazon siger til Engadget, at firmaet ofte søger patenter, der aldrig – eller i hvert fald først efter meget lang tid – bliver til noget, og at man derfor ikke skal vente denne funktionalitet på Amazons højttalere i den nærmeste fremtid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.