fbpx

 

 

 

 

Gaming

Amerikansk lovgiver foreslår ekstra skat på voldelige computerspil

I kølvandet af skyderierne på Marjory Stoneman Douglas Highschool i Florida, er det igen til debat, om voldelige computerspil er medårsag til tragedierne

I kølvandet af skyderierne på Marjory Stoneman Douglas Highschool i Florida, er der mange, der prøver på at finde meningen med tragedien. Og som så mange gange før, så er der nogle, der blandt andet bebrejder voldelige computerspil som grobunden for det skete.

Mere skat på voldelige computerspil

Rhode Island-repræsentant, Robert Nardolillo III, er kommet med et lovforslag, som hvis det gennemføres, vil øge beskatningen på voldelige computerspil. Midlerne fra de ekstra skatter skal bruges til mental sundhed og rådgivning i skolerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lovforslaget vil tilføje 10 procent ekstra moms på voldelige computerspil, der sælges i Rhode Island, og som er klassificeret som M-for-modne eller højere af ESRB.

Skatter skal hjælpe agressive unge

Nardolillo fortalte glixel, at han efter den tragiske hændelse blev oversvømmet af mails fra berørte forældre, elever og skoleembedsmænd, der ønskede at vide, hvordan de kunne forhindre en lignende situation i deres lokale skoler.

Da stater ikke kan forbyde salget af visse computerspil til mindreårige, har Nardolillo foreslået et lovforslag, som “i stedet vil fordele pengene for at modvirke den agression, de kan forårsage”.

“Der er beviser på, at børn der udsættes for voldelige computerspil i en ung alder har en tendens til at blive mere agressive end dem, der ikke har”, udtaler Nardolillo i en pressemeddelelse. “Dette lovforslag vil give skolerne de ekstra ressourcer, der er nødvendige for at hjælpe eleverne med at håndtere den stigende agression på en positiv måde”.

“vores mål er at gøre alle skoler i Rhode Island til et sikkert og roligt sted for elever at lære. Ved at tilbyde børnene de rette ressourcer til at klare agressionen i dag, kan vi sikre en mere fredfyldt dag i morgen”, slutter han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trump drager også paralleller mellem computerspil og vold

Snakken om de voldelige computerspil er også nået til Det Hvide Hus. Under et møde om skolesikkerhed sagde præsident Trump: “Voldsniveauet i computerspil er med til at forme unges tanker”. Erklæringen har endnu engang sparket gang i debatten om sammenhængen mellem computerspil og vold. Derfor foreslår Trump også et bedømmelsessystem i voldelige film og computerspil.

“Du ser disse film, og de er meget voldelige, men et barn må gerne se dem, hvis der ikke er sex involveret, men drab involveret. Måske vi skal lave et bedømmelsessystem til dem”, siger Donald Trump.

 

 

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button