×
SikkerhedTophistorie

Anmeldelse: Google Nest Doorbell (batteri)

Nest Doorbell er den bedste wifi-videodørklokke hidtil, men den er bestemt ikke perfekt.

Der er flere af os, der bor i lejlighed og ældre bygninger, der ikke har nemt ved at trække strøm- og netværkskabler til hoveddøren. Det er os, Google vil hjælpe med den nye Nest Doorbell. Den kobles nemlig på wifi og får sin strøm fra et batteri. Præcis som Arlo Essential, som jeg anmeldte sidste år.

Googles trådløse videodørklokke har siddet ved min hoveddør i et par måneder nu, og konklusionen er, at den desværre lider af de samme “sygdomme” som førnævnte Arlo. Nemlig lang ventetid og betalt abonnement for en række af de smarte funktioner. Eksempelvis er der kun tre timers videolagring, hvis du ikke er villig til at punge ud.

HAL 9000 på dørkarmen

Google Nest Doorbell leveres i en æske, med alt du skal bruge for at komme i gang. Det vil sige selve dørklokken, beslag, skruer, kabler og papirer. Den er uhyre nem at få monteret og installeret; der skal blot to skruer i dørkarmen. Herefter popper dørklokken op i Google Home app’en på mobiltelefonen, hvorfra den kan konfigureres.

Selve dørklokken er forholdsvis stor. Den er væsentlig højere end Arlas ditto, men knapt så dyb. Og så minder det hvide og sorte design mig simpelthen om HAL 9000, underbygget af, at et par LED-pærer lyser op, når dørklokken opdager personer.

Når det er sagt, så er Nest Doorbell – efter min smag – væsentlig mere stilren end Arlo’en.

Kører på batteri

Batteriet er gemt i bugen og kan relativt nemt tages ud og genoplades. Det klares ved hjælp af et lille medfølgende værktøj, der minder om det, man bruger til at åbne for simkort-skuffen på mobilen. Men i modsætning til det værktøj, der følger med til Arlo, så er Nest-værktøjet tykkere. Så er det lidt sværere for eventuelle tyve at afmontere dørklokken. I øvrigt også en dum ide, da hele seancen i så fald vil blive filmet.

Batterilevetiden er … anstændig. Den er naturligvis afhængig af, hvor gange gange kameraet aktiveres fra dvale – altså hvor mange gæster du har. Netværksdækningen spiller muligvis også ind. Men herhjemme har jeg opladet den en enkelt gang efter monteringen, så den holder altså i omkring to måneder. Jeg oplever et fald på mellem 1-3 procent om dagen. Opladning foregår ret tjept via USB-C.

Billedkvaliteten

Kameraet har en opløsning på 960 x 1280 pixel, med op til 30 billeder i sekundet. Resultatet ligner et webcam. Men mere er der egentlig heller ikke brug for – det er jo ikke optagelser, der skal “nydes” på fladskærmen. Her er en optagelse, der indikerer kvaliteten. Det er optaget en helt almindelig formiddag i februar:

Optagelse af min datter, der forlader lejligheden.

Kameraet har nightvision, så det også kan bruges i de mørke, danske vintermåneder. Det har også en relativt smal Field of View (145 grader) der hjælper en del på fiskeøje-problemet, der er på andre videodørklokker. Samtidig skal indbygget HDR hjælpe med at undgå for stor kontrast på solrige dage. Det lader til at virke og generelt har jeg intet at udsætte på videokvaliteten, selv om opløsningen er lav, i forhold til andre løsninger.

En ting, jeg synes er direkte smart, er at Nest Doorbell leverer et billedformat på højkant. Så kan man både få høje mennesker og pakker på dørmåtten med i biledet.

En af de gode ting ved Google Nest Doorbell er, at den ikke skal “ud i skyen” for at genkende personer, køretøjer og dyr. Den kan advare dig, hvis der er nogen ved døren, også selv om de ikke har ringet på. Den kan fortælle, om der er lagt en pakke foran døren – og advarer også, hvis den forsvinder igen.

Næste side: Funktioner, notifikationer og karakter.

1 2Næste side
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.