×
AnmeldelseGadgetsNetværk

Anmeldelse: Lima Ultra Personal Cloud

Du har sikkert en Dropbox konto. Eller en Google Drive konto. Eller en OneDrive konto hos Microsoft. Men med mindre du betaler hver måned for ekstra plads, ja så må du leve med at du formentlig løber tør for plads meget hurtigt på de eksisterende tjenester (Undtagen måske Microsoft OneDrive, men der skal du til gengæld have abonnement på Office 365, så det er ikke en billig løsning.)

Du kan selvfølgelig også sætte en harddisk til din router (Det understøtter de fleste routere) men det kan være en kompliceret affære og det kan være mere end almindeligt svært at få til at fungere, og er ofte ikke for de, der ikke ved hvad NAT eller WAN er. I hvert fald ikke, hvis man skal kunne bruge og synkronisere uden for hjemmet også.
Her kommer Lima Ultra ind i billedet.

Lima er lille og fiks – og i øvrigt ganske pæn at se på.

Utroligt simpel

Lima Ultra er en meget lille dims, du kobler til din router og sætter til strøm. Dernæst tager du en harddisk og sætter den i USB stikket i Lima Ultra. Så installerer du softwaren på din Mac eller PC (Den findes let på install.meetlima.com) og går så igennem en lille og meget simpel guide. Til sidst installerer du en app på dine resterende enheder, og så har du et komplet system hvor du kan gemme filer på din harddisk koblet til Lima og tilgå dem fra alle steder hvor du er online. Det tog ca. 5-6 minutter at sætte Lima Ultra op – og det var så simpelt, at du ikke behøver have nogen tekniske forudsætninger overhovedet – det er den første forudsætning for, at Lima kan blive en succes.

Software i top

På din Mac eller PC dukker din Lima disk op som om, du havde sluttet en almindelig USB disk til din computer. Herefter kan du kopiere filerne over på disken, og de synkroniseres imellem alle de enheder, der har Lima softwaren installeret. På din iOS eller Android enhed fungerer softwaren ekstremt godt og smidigt – og designet af softwaren er tidssvarende og brugervenlig. Der er fra starten oprettet mapper til billeder, video og musik, men det er naturligvis muligt at oprette andre mapper, hvis du har brug for det, ligesom det er let at uploade filer fra telefonen også via et lille plus i det ene hjørne af appen. Simpelt og let at gå til.

Hurtig overførsel

Hvis du bruger eksempelvis Dropbox er du nødsaget til at kopiere alle filer over din internetforbindelse, hvilket – alt efter din internethastighed – kan være en langsommelig affære. Lima er derimod på dit eget netværk, og du kan derfor kopiere med den hastighed dit lokal wifi- eller LAN netværk nu understøtter. De fleste vil derfor kunne kopiere filer til deres nye “sky” harddisk med en hastighed på mindst 125MB i sekundet (1 megabit). Når man er væk fra hjemmenetværket er man selvfølgelig igen afhængig af den wifi- eller 4G forbindelse man nu er på. Men det er jo af gode grunde stadig lige så hurtigt som det, du kan opnå via for eksempel Dropbox.

Din sky bliver hjemme

Hvis du er bekymret for datasikkerhed og for, hvordan den virksomhed der nu opbevarer dine data behandler dem, ja så er det selvfølgelig en fordel at du selv har 100% styr på dine filer, der ikke ligger på en serverfarm et eller andet sted. Det betyder jo så til gengæld også, at du må leve med, at et indbrud eller en brand kan blive fatalt for dine data lagret på harddisken – men husk, at du jo har alle dine data på de forskellige enheder også. Under alle omstændigheder giver Lima Ultra stort set de samme fordele for dig, som hvis du brugte Dropbox – du har mange kopier af dine filer på flere enheder. Hvis du tager billeder på din telefon overfører iOS eller Android softwaren automatisk billederne til harddisken derhjemme. Superpraktisk, og i øvrigt sindssygt let at sætte op ligesom resten af Lima systemet.

Prisen trækker ned

Lima koster over 1.000 kr., hvilket er en smule i overkanten. For de penge kan du faktisk købe både en router og en ekstern harddisk og dermed bygge din egen cloud – men det vil være meget mere besværligt. Lima er så let at sætte op og så lækker at bruge, at det er en skam, den er så dyr. Umiddelbart burde den ligge på omkring 700 kr. for at være prissat helt ideelt. Men det er ikke til at komme udenom, at dette måske er den letteste og smidigste mulighed for at bringe skyen hjem og aldrig betale månedlige gebyrer igen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.