×
ElbilerTophistorie

Antireklame mod Tesla under Super Bowl

Seere kunne under Super Bowl-finalen opleve en selvkørende Tesla tromle hen over en barnedukke og en klapvogn.

Super Bowl-finalen er kendt for at være tidspunktet, hvor spektakulære reklamer får premiere på amerikansk tv. Således også i nat, hvor organisationen Dawn Project stod bag en antireklame mod Teslas Full Self Driving software.

I den 30 sekunder lange video ser man softwaren fejle, når den tromler hen over en dukke, der forestiller et barn. I videoen hævdes det også, at softwaren ignorerer både klapvogne og skolebussernes stopskilte.

Formålet med videoen er at få forbudt Full Self Driving funktion ved at gøre opmærksom på farerne ved den. Organisation har som erklæret mål at “gøre computere sikre for menneskeheden ved at gøre sikkerhedskritiske softwaresystemer uhackbare”.

Dawn Project hævder, at Teslas “bedrageriske markedsføring” og “uhyggeligt uduelige teknologi” bringer offentligheden i fare. De opfordrer National Highway Traffic Safety Administration og Department of Motor Vehicles til at slukke for FSD, indtil alle sikkerhedsmanglerne er rettet.

Den uhyggelige antireklame for FSD kan ses her.

Sidste år indrykkede Dawn Project en helsidesannonce i The New York Times, der hævdede, at Teslas FSD har en “kritisk fejlfunktion hvert ottende minut”.

Med til historien hører det, at grundlæggeren af Dawn Project, Dan O’Dowd, samtidig er administrerende direktør for Green Hill Software. Det er et selskab der bygger operativsystemer til indlejrede sikkerhedssystemer … samt sine egne automatiserede køresystemer.

Denne kendsgerning giver naturligvis mistro til organisationens egentlig bevæggrunde for Super Bowl-reklamen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.