×
GamingTophistorie

App skal sørge for mere ligestilling

Danske kvinder laver mere husarbejde end mænd. App'en Choreful vil sørge for mere ligestilling via leg.

Føler du, at du lidt for ofte tager opvasken derhjemme? Så overtal din bedre halvdel til at installere app’en Choreful. Ved at gøre det muligt at konkurrere om husarbejdet, skal den give mere ligestilling i de danske hjem. Ved at få point for forskellige opgaver bliver det tydeligt, hvem der gør mest.

– Ved at synliggøre, hvem der gør hvad i hjemmet, håber vi at motivere par til at blive mere ligeværdige. Sådan siger den norske udvikler af Choreful-appen, Robin Havre.

Ifølge Gender Equality Index 2021 er Danmark det næstmest ligestillede land i EU. Alligevel oplyser danske kvinder, at de laver husarbejde oftere end mænd. Kun 59 procent af de danske mænd angiver, at de laver husarbejde hver dag. Det tilsvarende tal for danske kvinder er 92 procent.

En lignende tendens er tydelig efter en gennemgang af tal fra Choreful. De viser, at kvinder udfører 58 procent af husarbejdet, og mænd 42 procent.

– Selvom Danmark er nået langt, er der stadig plads til forbedringer. Derfor håber vi, at app’en kan bidrage til mere ligestilling, siger Robin Havre.

Blev udviklet som en joke

– Jeg var sikker på, at jeg stod for det meste af husarbejdet. Min kæreste var uenig, og derfor udviklede jeg denne app. Det var oprindeligt ment som en joke.

Appen har nu 165.000 registrerede brugere, og er for nylig blevet oversat til flere sprog, herunder dansk og engelsk.

Choreful kan hentes til både iPhone og Android via dette link.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.