×
Gadgets

Apple klar med iOS 10 – og en helt ny Siri

Foran flere tusinde udviklere og medlemmer af pressen har Tim Cook netop lanceret en ny version af iOS, iOS10. Og som ventet blev det med en virtuel hovedperson: Siri. Men der var masser af forskellige nyheder i den nye udgave af verdens næststørste mobile styresystem.

Raise to wake

De fleste har prøvet at komme til at låse deres telefon op med TouchID så hurtigt, at de ikke når at se deres notifikationer. Men det har Apple en løsning på nu; når man løfter telefonen op ser man notifikationerne og man kan hurtigt interagere med dem via 3Dtouch.

Nyt kontrolcenter

Kontrolcentret har fået en overhaling med flere muligheder og flere funktioner – og du kan nu få kameraet frem blot ved at swipe til venstre fra kanten af skærmen.

Siri bliver åbnet for udviklere

Som forventet bliver Siri i stand til at kommunikere med 3. Parts apps. Man vil eksempelvis kunne sende penge via MobilPay ved blot at sige: ”Send 300 kr. til Peter” – eller bestille en Uber ved at sige ”bestil en Uber, der kan køre os til biografen.”

Photos bliver klogere

Photos får det, Apple kalder ”advanced Computer Vision” – hvilket betyder, at telefonen vil kunne genkende ansigter – så du eksempelvis kan samle billeder af din familie automatisk.

Photos kan også, helt automatisk, samle billeder og video baseret på, hvad der er på billederne. Du kan evt. samle alle de billeder, hvor du har været ude ved vandet.

Photos samler også automatisk billeder fra ferier, hvor systemet samtidig finder ud af, hvem der var med på ferien, ligesom du får kort over, hvor I var. Photos kan også automatisk oprette en kollage med billeder og video – den finder selv ud af, hvilken musik og hvilket tempo, der passer til de forskellige billeder og video.

Apple Music

Apple Music har allerede over 15 millioner brugere, men nu bliver Apple Music redesignet fuldstændigt. Music bliver en del mere simpelt at bruge og i øvrigt også at se på.

Det er nu muligt at se teksten til en sang mens man lytter til den blot ved at scrolle ned imens man afspiller et nummer.

Home App

En ny app samler en stor bunke funktioner fra dine mange forskellige enheder i hjemmet. Du vil i fremtiden kunne låse dørene i huset, slukke lyset og varmen – kun ved at trykke på en enkelt knap i Home App. Home App fungerer i øvrigt også på Apple Watch, hvor du også vil kunne fjernstyre lys, varme, alarm og meget mere.

Klogere beskeder

I iMessage vil du ikke længere se en lang URL når du sender et link – men i stedet vil du se en live udgave af hjemmesiden. Hvis det er en video vil du kunne afspille den direkte i iMessage.

Derudover er Emoji’erne blevet 3 gange større, og der er også blevet mulighed for at lave små grafiske effekter på beskederne og du kan sende håndskrevne beskeder også. Sidst, men ikke mindst, kan du også lave store fuldskærms effekter – eksempelvis fyrværkeri og andet lir i samme stil.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.